CIBALIA - HAJDUK 0-2

Hajduk pobijedio Cibaliju, Balakov: Samo je pobjeda važna

Susret je ostao okovan sudačkim odlukama, je li zagrebački arbitar Marijo Strahonja pogriješio kad nije dosudio najstrožu kaznu u korist domaćih?!
 Vlado Kos/Cropix

Hajduk je slavio u Vinkovcima, 2:0, a susret je ostao okovan sudačkim odlukama, je li Marijo Strahonja, arbitar iz Zagreba, pogriješio kad nije dosudio najstrožu kaznu u korist domaćih?!

Nogometaši Hajduka uspjeli su pobijediti Cibaliju u gostima 2-0. Splićani su pobjedu za držanje priključka zaslužili, no pobjeda nije bila tako glatka kako to rezultat sugerira.

Vodstvo gostima donio je u 24. minuti Tonći Kukoč kojeg je uposlio Brkljača. Do kraja poluvremena domaći su više pokušavali i imali puno veći posjed lopte. Drugi dio nije donio veća uzbuđenja, no zato je završnicu utakmice obilježio nesvakidašnji događaj. U 90. minuti u šesnaestercu domaćih srušen je Inoha i sudac Strahonja pokazao je na bijelu točku. Da bi zabio drugi Hajdukov pogodak - Anas Sharbini morao je čak tri puta izvoditi udarac. Prvi i drugi puta vratar Matković je obranio, no dvaput je Strahonja vraćao loptu na bijelu točku zbog utrčavanja obrambenih igrača

Na kraju utakmice pred novinarima prvi je nastupio trener gostiju Krasimir Balakov:

- Poslije postignutog pogotka prepustili smo sredinu protivniku, ali mislim da smo uredno kontrolirali igru. Imali smo različite faze igre, bolje i slabije, a tri boda su najvažnija. Žao mi je što je kraj pokvario ukupno vrlo lijepu atmosferu – rekao je.

Pitalo ga se što misli o sudačkoj procjeni, je li bio jedanaesterac za Cibaliju?

- Znate da ja ne komentiram sudačke odluke, tako je i bilo i ranijih prigoda kad se moja momčad žalila. Ja suđenje ne komentiram.

Zašto ste igrali dosta pasivno?

- S vodstvom u ruci igrali smo oprezno, jer je Cibalia zdrava i jaka ekipa. Rekao sam da nije važno kako da igramo, nego samo pobjeda. To sam izričito rekao u najavi susreta. Nije bilo perfektno, toga sam svjestan, ali smo imali dobre periode, dali smo mnogo dobar gol, a onda smo dali inicijativu protivniku. Imali smo u kontri i neke šanse, nije da nismo. Najvažnija su nam sva tri boda!

Samir Toplak, trener Cibalije, stigao je na pressicu hamletovski tragično, voditeljica pressice pitala ga je što kaže nakon što je odgledao šokantnu utakmicu:

- Ako gledamo u globalu, postojala je samo jedna momčad koja je htjela igrati nogomet, a to je Cibalia! - rekao je Toplak.

- Zadovoljan sam na želji, igri i dominaciji svoje momčadi. Imali smo posjed lopte, to je i mene začudilo protiv Hajduka. To nam je zalog da protiv sebi ravnih protivnika na svim poljima imamo puno šansi.

Znakovito, protiv sebi ravnih na svim poljima, znači to nije Hajduk. Burno ste reagirali na kraju, pitalo se.

- Jesam, ljut sam bio i zbog žutih kartona, jer gubimo igrače za kasnije utakmice, igrači moraju biti prisebni, nije ovo zadnja utakmica u karijeri, makar sam i ja bio pod dojmom emocija. Teško mi je komentirati sudačke odluke, utakmica je bila dobra.

Koje su to sve sporne odluke?

- Čista šansa Kresingera, nije bio u ofsajdu, Bartolović nije dirao loptu, a pri kraju vrlo upitan prekršaj na Bartoloviću. To je dosta, to su naše dvije zicer šanse.

Imali ste i sreće, kontrirali smo, jer osim Hajdukova pogotka Anas Sharbini je pogodio gredu, Lendrić vratnicu, a penal za Hajduk je čist?

- Iskreno, sreća inače prati hrabre, mi smo bili bolji, a sreća nas nije popratila. Ja sam zadovoljan sa svojom Cibalijom. Bili smo bolji, imali veći posjed lopte – Toplak je stalno vrtio svoj film s utakmice.

Predstavnici Cibalije, predsjednik Pero Šimić, poslije utakmice su oštro verbalno napali suce na čelu s Marijom Strahonjom, koji je to morao prijaviti u zapisnik.

Inače, Vinkovačke jeseni događaj su tjedna za grad na Bosutu, uokolo stadiona bio je pravi kako oni kažu - kirvaj, tj. dernek. Ringišpil se u luna-parku kraj stadiona uporno vrtio, neka se igrala utakmica.

A publike – dosta, ne previše, ali dobro puno gledalište.

Domaći Ultrasi su izvjesili transparent: "Ne gospodo, bivši drugovi, nisu na prodaju naši plugovi. Nije na prodaju ova ledina, mi druge nemamo, to nam je jedina!"

I odoše sredinom prvog dijela?! Kažu da drugo poluvrijeme nastupaju na Vinkovačkim jesenima, tu prekoputa.

Ah, da: "Ni Štimčevi, ni Mamićevi, a ni glupi, ni slijepi nismo." I to je pisalo.

Cibalia - Hajduk 0-2 (Kukoč 24' Anas Sharbini 93' 11m)

KRAJ

93. minuta - GOOOL! Anas je iz trećeg pokušaja svladao Matkovića

90. minuta - Kazneni udarac za Hajduk. Anas je pao u 16-ercu i sudac je odmah dosudio najstrožu kaznu. Kvesić ga je srušio. Anas je sam išao realzirati udarac, no Matković je sjajno obranio. Strahonja je poništio pokušaj zbog ranijeg ulaska Tomića. I iz drugog pokušaja ništa. Matković je i drugi put obranio. Nevjerojatno. Pucat će se još jednom zbog istog razloga

88. minuta - Strijelac Kukoč izašao je van, a u igru je ušao Sarić

76. minuta - Vuković je zamijeno Ahmada. Nekoliko trenutaka prije toga Bartolović je pao na rubu 16-erca. Sudac nije dosudio kazneni udarac što publika nije dobro primila

73. minuta - Anas je bio u soloprodoru no nije uspio zabiti. Nekoliko trenutaka kasnije Hajduk je imao kontru. Ahmad je vukao loptu i imao slobodnog Lendrića, no Ahamd je sam htio proći jedinog obrambenog igrača Cibalije i pogriješio

71.minuta - Lendrić je prošao obranu Cibalije, pokušao zaobići Matkovića, no na kraju je otišao predaleko i iskosa nije uspio pogoditi gol

62. minuta - Visio je gol pred vratima Hajduka. Kvesić je ubacio loptu pred vrata Subašića. Vratar Hajduka uspio je izbiti malo loptu do igrača Cibalije koji glavom puca lagano prema golu, no obrana Hajduka izbija loptu sa crte. Kasnije je sudac svirao zaleđe jer se jedan igrač našao iza Subašića

61. minuta - Izašao je Parmaković, a ušao je Kvesić

59. minuta - Izašao je Tomasov, ušao Lendrić

49. minuta - Anas je snažno pucao iznad vrata

Počelo je drugo poluvrijeme!

Nakon primljenog pogotka Cibalija je sredila igru i malo pritisnula goste, no bez konkretnih prilika.

33. minuta - Greda za Hajduk. Ahmad je uposlio Anasa koji izdaleka snažno puca i pogađa gredu!

24. minuta - GOOOL! Anas je dugom loptom pronašao Kukoča koji je izbjegao zaleđe i matirao Matkovića

Obje momčadi bile su oprezne na početku prvog djela.

Cibalia: Matković - Jonjić, Lučić, Tomić, Kvesić - Čuljak, Mazalović - Bartolović, Pavličić - Koledić - Kresinger

Trener: Samir Toplak

Hajduk: Subašić, James, Miličević, Maloča, Lima - Inoha, Tomasov, Brkljača, Anas Sharbini, Kukuoč, Ahmad Sharbini

Trener: Krasimir Balakov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:19