ŠTIMAC DOČEKUJE 'SVOJE'

'Hajduk oscilira od vrhunskog do groznog'

Hajduk nam dolazi u najboljem mogućem trenutku, uoči svoje utakmice sezone, vidi Štimac priliku u ogledu protiv Splićana
 Damir Glibušić / Cropix

ZAGREB - Sobičak u Veslačkoj bio je pretijesan. Tijekom sezone rijetko se na druženjima s novinarima u Zagrebellu tražilo mjesto više.

- Vidi se da igramo s Hajdukom , zato vas je i došlo tako mnogo - šalom je dočekao Igor Štimac neočekivano brojnu “sedmu silu”.

Prošlog je tjedna, uoči gostovanja u Vinkovcima, trener Zagreba napustio konferenciju za novinare uz “ponešto ćirilice”. S obzirom na njegovo dobro raspoloženje, čovjek bi pomislio da su se Zagrebovi bodovi neočekivano razmnožili preko tjedna. Međutim, pogled na tablicu baca fanove “pjesnika” u duboku depresiju. Na Hajduk se mora jurišati s otvorenim gardom jer su bodovi imperativ.

- Otkad sam u klubu, najbolje smo partije pružali protiv Dinama i Hajduka u Kranjčevićevoj (četvrtfinale Kupa, op. a.). Očito moji mladi igrači imaju problem s utakmicama u kojima ih se smatra favoritima, a u mečeve s velikima ulaze opušteniji.

I dok u splitskom taboru najavljuju kako će u Kranjčevićevoj graditi samopouzdanje i atmosferu za uzvratni okršaj polufinala Kupa s Dinamom, Štimac smatra kako bi upravo to mogla biti Zagrebova šansa.

- Oni u srijedu imaju utakmicu kojom brišu cijelu lošu sezonu i to bi ih moglo poremetiti. Kvalitetom su oni uz bok Dinamu, ali osciliraju od vrhunskog do groznog.

Što se taktike tiče, Štimac najavljuje ofenzivni pristup, logičan s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi. Od eksperimenta protiv Cibalije s Medićem od prve minute odustao je već na poluvremenu u Vinkovcima, tako da će Splićane napasti s Vugrinecom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:35