UNOSNI RASTANAK

HAJDUK ODABRAO TRENERA Na Poljudu čekaju rasplet pregovora Burića i Werdera

Hrvatski trener treba riješiti odnos s Werderom na način da dobije 'opipljiv otpust'

S ponistre se vidi Šolta, koliko ćemo to još puta napisati? Damir Burić, koji nosi nadimak Šolta još otkako je osamdesetih igrao za Split ima najviše izgleda da postane budući trener Hajduka, na ljeto, međutim pod zavjerom je šutnje da sebi ne naškodi i činjenici da se mora unosno razići s bundesligašem Werderom iz Bremena.

Da to još jedom pojasnimo, Burić ima važeći ugovor s Werderom do ljeta 2016. godine što mu osigurava odlične prinadležnosti bez obzira što više nije u toj ulozi. Bio je pomoćnik Robinu Duttu, s kojim je dijelio trenersku sudbinu, no u Werderu nisu uspjeli odraditi mandat do kraja, snašla ih je Špacina sudbina.

Svejedno, Burić se etablirao kao trener koji je prošao u Koelnu čuvenu nogometnu školu "Sepp Herberger", a rečeni Dutt ga je vodio sa sobom u tandemu i u Leverkusenu i u Werderu...

Burić treba riješiti odnos s Werderom na način da dobije "opipljiv otpust", makar nešto bude morao žrtvovati. Nije odgovorno prema vlastitoj obitelji da kaže Werderu idem ja besplatno... Ne, Werder ga mora obeštetiti, kad mu već traje ugovor do 2016. godine i to treba mudro isposlovati.

Kad to obavi, onda će i priča oko Burićeva dolaska u Hajduk, što je želja Gorana Vučevića, postati transparentnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:38