DAMIR ŠTAMBUK:

'Hajduk neće daleko s ovim predsjednikom'

Smojinu marednu već četvrtu godinu na dan Smojinog rođenja, 14.veljače, organizira fotograf Boris Kragić
Split, 140210.Smojina marenda u hotelu Bellevue.Boris Kragic po cetvrti put tocno na Smojinu 87. godisnjicu rodjenja organizira "Smojinu marendu" u hotelu Bellevue.Na fotografiji: Boris Kragic organizator marende i karikaturist Davor Stambuk.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

SPLIT - Ljudi ka' šta san ja izumiru iz ovog grada, Split o kojemu je Smoje pisa' nestaje, a isto tako i Hajduk. S ovim predsjednikom neće daleko u Europu, rekao je karikaturist Damir Štambuk pimajući nagradu Miljenko Smoje za kulturni, umjetnički, novinarski ili sportski doprinos suvremenoj Dalmaciji u nedjelju na „Smojinoj marendi“ u kavani hotela Bellevue na splitskoj rivi.

Smojinu marednu već četvrtu godinu na dan Smojinog rođenja, 14.veljače, organizira fotograf Boris Kragić. Uz, tripice, koje je spravio vrsni kuhar Miro Bogdanović okupili su se brojni štovatelji i prijatelji splitskog kroničara slaveći njegov 87.rođendan. Bili su tu Miroslav Radman, Jakša Fiamengo, Đorđi Peruzović, Dragan Lukić Luky, Ibrica Jusić, Aleksandar Guberina, autor prvonagrađenog rada prema kojemu će se podići spomenik Smoji na Matejuški, ali je s ovogodišnje marende izostala Smojina „Ona“, Lepa Smoje.

- Zli jezici su je odgovorili da dođe, kazao je Štambuk.

- Ispričala se da je bolesna, rekao je Kragić.

U povodu Smojinog rođendana Šime Strikoman je snimio još jednu milenijsku fotografiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:47