RASPRODAJA NA POLJUDU

HAJDUK MENADŽERIMA DOSTAVIO CJENIK Devet prvotimaca za 100 milijuna kuna!

 Damir Krajac / CROPIX

Ovog ljeta Hajduk kreće u novi pohod na mercato, a kako bi svi znali u kojem rasponu idu cijene njihovih igrača, hrvatskim su menadžerima službenici s Poljuda mailom poslali popis igrača sa cijenama. Tko je procijenio vrijednost igrača, Brbić ili Nadzorni odbor, na to zanimljivo pitanje stići će odgovor, ali vjerojatno je suradnja obostrana. Uprava i Nadzorni odbor morali su sudjelovati i u ovom poslu koji tijekom ljeta treba donijeti ključnu zaradu Hajduku.

Na vrhu popisa je kapetan Maloča koji je prošle subote u Parku mladeži navršio 24. godine u ne baš svečarskom ozračju. Za Maloču se traži visoka cijena, jer njegov transfer se dijeli u omjeru 60:40 s njegovim zastupnikom. Na prvi pogled svatko bi rekao da je cijena previsoka, ali koliko vrijedi kapetan Hajduka u konačnici će reći tržište. Pored Maloče najskuplji 'eksponat' u izlogu mercata jest Franko Andrijašević kojem također ističe ugovor u ljeto 2014. godine. Maloča i Andrijašević bit će ovog ljeta transferirani, to je svakim danom sve jasnije, ali pitanje je po kojoj cijeni. Caktaš i Vršajević također su u prvom redu međunarodnog izloga, a peti 'milijunaš' je Ivan Vuković. U stotinama tisuća eura mjeri se vrijednost još četvorice igrača među kojima nema Lime, Milića i Jozinovića. Portugalcu Limi ugovor ističe ovo ljeto, pa je jasno zašto nije na popisu, a Milić je produžio ugovor i planirana prodaja kreće tek za godinu dana. Odšteta za Jozinovića procjenuje se na 500 do 600 tisuća eura s naznakom da su sve glasnije priče da je 22-ogodišnji lijevi bek pred realizacijom transfera (Njemačka, Turska).

U svakom slučaju, Hajduk je izvjesio cjenik da bi menadžeri imali početnu točku pregovora. Nije uobičajeno, prethodnici nisu tako radili, ali aktualno rukovodstvo ima mandat i uči se poslu u hodu. U Latviji su prošlo ljeto htjeli uštediti iseljavajući momčad iz hotela pet sati prije utakmice, a danas imaju cjenik za igrače. Novi ljudi, nove metode, treba se priviknuti. U svakom slučaju, kada bi teoretski prodali planiranu devetoricu po napisanim cijenam, utržili bi 100 milijuna kuna. Dovoljno za procvat Hajduka.

CJENIK

3,5 milijuna eura – Maloča

3 milijuna – Andrijašević

1,5 milijuna – Caktaš i Vršajević

1,0 milijun – Vuković

800.000 eura – Milović

700.000 eura – Oremuš, Sušić

500.000 eura – Blažević

Ukupno 13,2 milijuna eura cca 100 milijuna kuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 06:04