IGRAO ZA HRVATSKU U-15

GUARDIOLA UZEO POD OKRILJE HRVATA 15-godišnji Trogrančić trenirao sa seniorima Bayerna

Pep ga je iz povukao iz omladinskog pogona u nedostatku igrača za trening prve momčadi

Mandžukiću nije baš najbolje išlo s Guardiolom, možda će Antoniju Toniju-Trogrančiću . Ako katalonski trener i 15-godišnji Hrvat podrijetlom iz Fojnice dovoljno dugo prežive u Bayernu. Prvi “čvenk” je dobro prošao, njemački mediji bruje o “bubiju” koji je trenirao s velikim Bayernovim dečkima.

“Jedanaesterac ispred Guardiolinih očiju, duel s kapetanom Philippom Lahmom (i kasnija zajednička fotografija) te sudar glavama s Rafinhom”, opisao je AZ kako je Trogrančić proveo prvi trening s Bayernovom seniorskom momčadi .

Usporedbe s Thiagom

U nedostatku igrača za trening Guardiola je čačkao omladinski pogon i u njemu pronašao dječaka kojeg je HNS prošle godine prvi put pozvao u reprezentaciju. Nije čudno da je izabrao Trogrančića kad ga treneri uspoređuju s Thiagom, često ozlijeđenim Guardiolinim “lieblingom”.

“Ne, dječak nije na nagradnoj igri dobio jedan trening s Bayernovim profesionalcima”, stoji u objašnjenju koje se čini razumljivim kada se vide fotografije palčića Trogrančića (rođen 1. siječnja 2000. u Bad Aiblingu) pokraj seniora koji izgledaju kao divovi. Guardiola ga je osobno pozvao da jedan dan provede sa zvijezdama umjesto sa svojom U-15 momčadi.

Debi protiv Bavarske

Inače, DFB nije odustao od želje da ga privede pod njemačku zastavu, ali zasad je igrao samo za Hrvatsku.

“Toni tek počinje igrati za Hrvatsku, nedavno je pozvan u selekciju do 15 godina. Dosad je prošao sve selekcije Bavarske, bio i kapetan, a sada će prvu utakmicu za Hrvatsku igrati baš protiv Bavarske! Dvojbe nema i nikad je nije bilo: bude li ga Hrvatska zvala, igrat će za Hrvatsku. Ako ne bude, imamo drugu opciju - izjavio je otac Dario Trogrančić za sportski tjednik Max u travnju prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:45