BARCIN POGON

Guardiola: Messija konkurencija nikada neće dostići

 AFP

Izvedbu svoje momčadi, a posebice Lionela Messija, pohvalio je Barcelonin trener Josep Guardiola nakon 5-1 pobjede protiv Panathinaikosa u prvom kolu skupine D nogometne Lige prvaka.

VIDEO: BARCELONA - PANATHINAIKOS 5-1

Sidney Govou doveo je atenskog gosta u vodstvo na Camp Nouu. Ispostavilo se da će to do kraja utakmici biti i jedini pokušaj grčke momčadi da zaprijete vratima Victora Valdesa dok su s druge strane precizni bili Messi (2), David Villa, Pedro i Daniel Alves.

Na najbolji je mogući način Barcelona tako dokazala da je prvenstveni 2-0 poraz od Herculesa bio samo loš dan momčadi aktualnih španjolskih prvaka. Slaže se s time i Guradiola:

- Protiv Herculesa nismo igrali tako dobro kao protiv Panathinaikosa. Ali, ovako dobro nije niti lako igrati.

- U utakmicama Lige prvaka mora se pobjeđivati kod kuće, što nam je pošlo za rukom. Odigrali smo sjajnu utakmicu, no nemam se namjere zbog nje busati u prsa. Stvoriti dvadeset i nešto prilika protiv kluba koji je prvak Grčke znači da svoj posao dobro radite. S druge strane, jedini Valdesov kontakt s loptom dogodio se u trenutku kada ju je vadio iz mreže.

- Messi? Nakon što je promašio jedanaesterac namrštio se i nešto promrmljao. Jako je samokritičan, boli ga kada pogriješi. Mišljenja sam da je on najbolji nogometaš svijeta i to s velikom prednošću u odnosu na ostale. Ostali ga nikada neće dohvatiti - oduševljen je svojim igračem Barcelonin trener.

Messi najbolji Barcelonin strijelac svih vremena u LP-u

Nogometaši Panathinaikosa poraženi su s 5-1 na Camp Nou od Barcelone u utakmici prvoga kola skupine D Lige prvaka. Dva je gola grčkoj momčadi postigao Lionel Messi.

Mogao je i trećega da nije "mlako" pucao jedanaesterac i tako Alexandrosu Tzorvasu, golmanu Panathinaikosa, dao barem malo zadovoljštine u porazu. No, i s dva postignuta pogotka Lionel Messi imao je velikog razloga za zadovoljstvo. Naime, njima je konto svojih pogodaka u Barceloninom dresu u utakmicama Lige prvaka podigao na 27 i tako sam preuzeo vrh najboljih strijelaca "katalonskog ponosa" kada je najprestižnije klupsko nogometno natjecanje u pitanju.

Do sada je tu čast dijelio s Rivaldom.

- Promašeni jedanaesterac me ne zabrinjava, iako sam se zbog njega pokušao iskupiti još jednim golom. Kada se sve zbroji, pobijedili smo, a i ja sam bio dvostruki strijelac.

- Znali smo da ćemo, budemo li brzo micali loptu, na kraju imati razloga za slavlje. A, s ovakvim suigračima kratka dodavanja uopće nije problem realizirati - kazao je Messi.

Najbolji Barcelonini strijelci u Ligi prvaka:

1. Lionel Messi 27 golova

2. Rivaldo 25

3. Patrick Kluivert 21

4. Luis Enrique 20

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:18