SPEKTAKL NA NOU CAMPU

Guardiola: Barcina utakmica sezone je Arsenal, a ne 'el clasico'

Nogometaši Barcelone žele na subotnji "el clasico" u Madridu doputovati kao polufinalisti Lige prvaka, a Ibrahimović će propustiti Arsenal kako bi bio potpuno spreman za Real
 AP

ZAGREB - Uzvratni četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka između Barcelone i Arsenala na Nou Campu bit će i nadmetanje igrača s klupe obiju momčadi, s obzirom na to da se domaćima u subotu na zagrijavanju uoči prvenstvenog sraza s Athleticom (4-1) ozlijedio Zlatan Ibrahimović, dvostruki strijelac na Emiratesu (2-2).

Osim kartoniranih Puyola i Piquea, branitelju naslova upitan je i Yaya Toure. Otprije je izvan stroja Iniesta kojega se, kao i Zlatana, priprema za subotnji “el clasico” u Madridu. S druge strane, finalistu Lige prvaka iz 2006. za vikend se ozlijedio i stražnji vezni Song, Cesc Fabregas ne može “kući” jer je u prvom ogledu s Barçom slomio nogu, neće biti ni Aršavina, ni Gallasa. Ruskog ofenzivca će prije nego naš Eduardo zamijeniti Theo Walcott, koji je bio ključan za preokret “topnika” i dostizanje 0-2 u prvom nadmetanju. Pitanje je samo hoće li Arsene Wenger svoje hitronogo krilo postaviti na desni prednji bok i sporijeg Abidala ili na lijevi, kako bi pokušao limitirati učinak Daniela Alvesa.

Trener domaćih stoperska će mjesta popuniti provjerenim Gabrielom Militom i Marquezom, ali nevjerojatnim se čini da s Messijem i Pedrom u napadu bude Bojan Krkić, dvostruki strijelac protiv Athletica. Poznato je, naime, da je Henry javno zamolio svoga trenera da ne nastupa protiv svoga bivšeg kluba “ako baš ne mora”, a u Londonu je ionako bio loš posljednjih 20-ak minuta nakon što je ušao umjesto Zlatana.

S obzirom na to da domaćinima za prolaz “igra” i 0-0 i 1-1, strateg gostiju nada se nadigravanju na sredini terena bez rizika, ne želi napasti jer je Arsenal ranjiviji iz kontri od Barcelone, koja će i bez četvorice standardnih prvotimaca pokušati ponoviti onih početnih pola sata dominacije s Emiratesa koji su mnogi ugledni nogometni stavotvoritelji ocijenili “kao nešto najbolje ikad viđeno u povijesti nogometa”. Guardiola je dovoljno iskusan da zna kako se kalkuliranje može obiti o glavu. Stoga ovoga puta Katalonci priželjuju rani pogodak možda i više nego ikad prije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:12