NAKON PORAZA

Glupe kukavice i dostavljač pizze inspirirali engleske novinare

Novinari se pitaju želi li se Capello uopće baviti ovim poslom ili bi možda radije bio dostavljač pizze, kako su ga mediji prozvali kad su ga vidjeli na klupi s bejzbolskom kapom na glavi
England manager Fabio Capello watches the warm-up before the international friendly soccer match between England and France at Wembley stadium in London, Wednesday, Nov. 17, 2010. (AP Photo/Tom Hevezi)
 AP

ZAGREB - Engleski novinari obrušili su se na Capella i njegovu Englesku koja je na Wembleyju izgubila prijateljsku utakmicu od Francuske 1-2. Talijan je dogurao do toga da ga uspoređuju s prethodnikom, osramoćenim McClarenom. Bivši izbornik prozvan je “Wally with a Brolly” zbog kišobrana kojeg je nosio tijekom posljednje utakmice u mandatu, poraza od Hrvatske 2-3. Capello se prije poraza od Francuza pojavio sa šiltericom i ubrzo je prozvan “Prat in a Hat”. Nakon “glupka s kišobranom”, Englezi imaju, u slobodnom prijevodu, “tupka s kapom”. Užasnuti su jer kod Capella više ne primjećuju ni žar za bavljenjem ovim poslom.

Engleska tone i tone

Reporter Suna upitao se je li moguće da su bili toliko glupi i pomislili da ne može biti gore nego u Južnoj Africi. “Još jednom smo zaboravili zlatno pravilo. Nikada ne podcjenjuj mogućnost Engleske da potone još dublje, u dubine koje si niti ne možeš zamisliti.”

Kolumnista Daily Mirrora su zvižduci koji su odzvanjali Wembleyjem inspirirali kako je ova utakmica “sve manje bila pokazatelj novog hrabrog svijeta, a sve više stara priča. Ne radi se o klincima koji nisu dorasli ovakvom nogometu, nego o iskusnima uz njih koji ništa ne doprinose. Srednjovjekovni nogomet, smeće od dugih lopti i nije čudno da je Englesku pobijedila momčad čiji su igrači, zamislite, dodavali loptu onima u istim majicama”.

Budućnost nije bajna

Većinu boli što je Francuska, “jedna od rijetkih pokraj kojih je Capellov SP izgledao pristojan”, puno brže iza sebe ostavila južnoafrički košmar. Teško se suočavaju s bolnom realnošću da su još prije šest mjeseci strijepili nad sudbinom gležnja Garetha Barryja. “Što smo mislili? Jesmo li potpuno poludjeli?” Novinari su jedinstveni u ocjeni da je rezultat za Englesku povoljniji nego što je izgledala slika na terenu.

Za izvjestitelja Timesa engleska izvedba bila je “glupava” i “kukavička”, a Mirror se zabrinuo: “Vidjeli smo budućnost koja nas je ispunila užasom”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:41