KAPETAN REDSA

Gerrard: 'Prvi put u moje vrijeme da smo kandidati za naslov'

 getty images

Govoreći za klupsku web-stranicu Liverpoolov kapetan Steven Gerrard (34) naglasio je svoj optimizam uoči nadolazeće sezone u engleskom nogometnom prvenstvu.

Prošle je sezone Liverpool završio drugi, iza Manchester Cityja, a takav je rezultat bio iznenađenje za sve, pa i za samog Gerrarda. Posljednji premierligaški naslov Liverpool je osvojio 1990. godine, osam godina prije nego li je Gerrard započeo svoju profesionalnu karijeru.

- Mislim da je ovo prvi put nakon dugo vremena da mogu biti uvjeren kada ljudima govorim da smo prava stvar i da smo pravi konkurenti za naslov i prije nego li je sezona započela. Vjerujem da smo u puno boljoj poziciji sada nego li smo bili prošle sezone. Razlog je taj što smo iskusili kako je biti u borbi za naslov. Ako uspijemo iskoristiti bol što smo ostali kratki prošle sezone u našu korist, onda možemo biti za jedno mjesto bolji - objasnio je Gerrard.

Iako je Liverpool ostao bez svog najboljeg igrača Luisa Suareza, menadžer Brendan Rodgers doveo je brojna pojačanja poput Adama Lallane, Rickiea Lamberta, Lazara Markovića i našeg Dejana Lovrena koji bi trebali dati dodatan impuls klubu.

- Izgubili smo igrača svjetske klase u Luisu Suarezu. Od toga se ne može pobjeći i ja sam njegov najveći navijač, ali nadamo se da naših četiri ili pet pojačanja može pomoći da se ublaži taj gubitak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:35