LEGENDA GORDOG ALBIONA

GERRARD NAPOKON PROGOVORIO ‘Star sam, tijelo mi više ne može izdržati taj napor’

 getty images

Steven Gerrard, kapetan Liverpoola i engleske reprezentacije , odlučio je umiroviti nacionalni dres. Prije nego je otputovao na američku predsezonsku turneju s Liverpoolom, Gerrard se u intervjuu za uefa.com osvrnuo za 14 godina dugu karijeru u dresu “tri lava”.

Najviša razina

Odluku o umirovljenju donio je nakon puno razmišljanja, ali je na kraju ipak zaključio da uz reprezentativne utakmice ne bi bilo moguće igrati za, najdraži mu, Liverpool na najvišoj razini, naročito sada kada se na Anfield vraća Liga prvaka.

“Nakon velike agonije odlučio sam se povući s reprezentativne dužnosti”, rekao je veliki Steve G te nastavio: “Bila je to velika odluka o kojoj sam razmišljao duže vrijeme. Vagao sam i morao sam tražiti puno savjeta od ljudi s kojima sam blizak”.

Neslavni oproštaj

Ljubimac otočke publike odigrao je zadnju utakmicu za Gordi Albion u Belo Horizonteu protiv Kostarike, nakon čega se Engleska neslavno oprostila od Brazila. Unatoč mundijalnom neuspjehu, Gerrard tvrdi da to nije uvjetovalo povlačenjem iz reprezentacije te da je počeo o tome razmišljati još prije nekog vremena.

“Nisam donio odluku na temelju Svjetskog prvenstva, već na temelju svojih godina i tijela. U ovoj dobi bilo bi previše tražiti od moga tijela da igra za reprezentaciju i za klub.”

Maksimum za Liverpool

Iako tvrdi da je još uvijek u sjajnoj formi i da bi mogao igrati za reprezentaciju do kraja godine, smatra da treba sagledati širu sliku. “Pogledamo li unaprijed dvije, tri, četiri godine dolazimo do zaključka da je najbolje za moje tijelo da se sada umirovim i imam mogućnost davati maksimum za Liverpool.

S Liverpoolom je prošle sezone nakon dugo godina konkurirao za naslov Premier lige, zahvaljujući malo nespretnosti u smiraju sezone pehar je otišao Manchester Cityju na Etihad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:27