IZGUBLJENI NAPADAČ

GDJE JE NESTAO KOUASSI? Bjelokošćanin kroz proljeće bilježi nula golova i asistencija

Kad je Igor Tudor promijenio sustav igre, Koaussi se očito nije najbolje snašao
 Damir Krajac / CROPIX

Gdje je nestao Jean Kouassi? Bjelokošćanin je već dulje vrijeme izvan forme, ne igra na razini na koju nas je naučio otkako je u zimi 2013. na mala vrata stigao na Poljud i odmah se pokazao kao pravo otkriće i pun pogodak.

U ovoj sezoni Kouassi je ostao nedorečen. To pokazuje i njegova statistika, iako na prvi pogled te brojke i nisu tako loše: odigrao je 30 utakmica, zabio šest golova i upisao sedam asistencija. Ali, zapravo je stvar u tome što je Koaussi ovog proljeća bez učinka, bez gola i asistencije.

Rijeci zabio na Kantridi

Mladi Bjelokošćanin je imao odličan start u sezonu, krenuo je s golom i pet asistencija u prve četiri utakmice, a onda je zadobio ozljedu zgloba nakon koje se nije uspijevao vratiti na razinu iz prošle sezone. Ta je ozljeda puno utjecala na njegov učinak u ovoj sezoni.

Ozlijedio se na utakmici s Rijekom na Poljudu potkraj srpnja prošle godine. Tada je na njega nesmotreno i brutalno startao lijevi bek Rijeke Škarabot, odnio mu gležanj i zbog toga je Koaussi morao pauzirati skoro 40 dana.

Nakon povratka je zabio baš Rijeci, i to na Kantridi krajem rujna u utakmici koja je završila bez pobjednika 1-1. Iako je u međuvremenu bio strijelac i na dvije Kup utakmice (Kustošija i Vinogradar), bilo je evidentno da se teško vraća u formu. Nedostajala je njegova prepoznatljiva prodornost i atraktivnost kojom je oduševljavao navijače.

Koaussi se od prvoga dana pokazao kao napadač koji će rado asistirati, pa čak i u situaciji kad može zabiti gol, ali je u međuvremenu, možda čak pomalo frustriran lošijom formom, promijenio stil igre.

Tudorove kritike

Tako se u jednom trenutku našao na udaru trenera Igora Tudora koji je nakon pobjede protiv Hrvatskog dragovoljca na Poljudu prozvao “frajere koji gledaju samo sebe”, a u tom se kvartetu uz Sušića, Andrijaševića i Bashu našao i Kouassi.

Zabio je na Maksimiru gol Dinamu (2-2), a najbolju partiju odigrao je na Poljudu protiv Istre (2-0), ali to su bili samo povremeni bljeskovi napadača od kojeg Hajduk puno više očekuje. I koji svakako može puno više.

Sada kad je Igor Tudor promijenio sustav igre, Koaussi se, umjesto na krilu, našao na lijevom boku u sustavu 3-5-2 gdje njegova uloga uključuje i puno više defanzivnih zadataka. Protiv Zadra na Poljudu u toj se ulozi nije baš snašao, Tudor ga je zamijenio u 66. minuti.

Utakmica s Rijekom na Kantridi nova mu je šansa za povratak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:27