NAVIKLI NA PORAZE

Francuski mediji: PSG lako sredio limitirane Hrvate na očajno praznom stadionu

 Drago Sopta/CROPIX

Francuski mediji su u osvrtu na sinoćnju utakmicu trećeg kola Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i PSG-a složni u tome da je francuski prvoligaš imao lak posao u Zagrebu protiv limitirane momčadi Dinama.

Francuski sportski časopis L'Equipe piše da Dinamo nije pružio nekakav otpor pariškom klubu, osim u prvim minutama utakmice. "Udarac glavom Šimunića u 4. minuti i udarac Sammira u 7. minuti zagrijali su nekolicinu gledatelja", piše L'Equipe.

Hrvatski klub je navikao na poraze ui zadnjih nekoliko tjedana, dodaje L'Equipe.

Dnevnik Le Parisien takošer ističe da je PSG lako došao do pobjede u Zagrebu (2-0). "Dinamo Zagreb nije sinoć mogao puno napraviti, osim da pokuša srušiti u dvije sezone rekord bez ostvarene pobjede u Ligi prvaka (deveti uzastopni poraz u Ligi prvaka za zagrebački klub).

Le Parisien se osvrnuo i na slabu posjećenost utakmice: "Na razini atmosfere, buka je bila gotov jednaka pripremnom susretu prije početka sezone za klubove druge lige a ne velikoj europskoj utakmici".

France Football također piše da je "Dinamo imao volju, ali da je to ograničena momčad i da se PSG nije morao puno mučiti da ode iz Zagreba punih džepova".

Ovaj sportski web portal piše i da lutrija koju su organizirali igrači Dinama a zahvaljujući kojoj bi neki od gledatelja dobio 135.000 eura u slučaju da na stadionu bude više od 25.000 posjetitelja, nije donijela ništa. "Stadion u Maksimiru je zvučao očajnički prazno, s oko 7.000 gledatelja, kao inače", dodaje "France Football".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:02