KRALJEVSKI DOČEK

FOTO: ‘Pršut smo sušili tri godine posebno za dinamovce’

Dinamo je stigao na prireme u područje odakle korijene vuku predsjednik kluba, počasni predsjednik, izvršni dopredsjednik, sportski direktor i trener
 Branimir Boban / Cropix

ZAGREB - Hercegovina je Dinamu dala aktualnog predsjednika kluba Barišića. I onaj počasni Milan Bandić je iz “svete zemlje”, točnije iz Pogane Vlake. Iz Zidina, nadomak Donjih Mamića, korijene vuče izvršni dopredsjednik “modrih”. Naravno, samim time i sportski direktor Zoran Mamić. U konačnici iz Hercegovine je i aktualni trener Kruno Jurčić.

S obzirom na takav odnos snaga u Maksimirskoj 128, ne treba čuditi što je u Međugorju Dinamo dočekan kraljevski. Baš u skladu s renomeom koji uživa u tim krajevima. Braća Jure i Mario Vasilj, vlasnici hotela Regina, u ponedjeljak su “modrima” pripremili mnoštvo delicija, među kojima se posebno isticao pršut težak 25 kilograma.

- Tri godine smo ga sušili specijalno za Dinamo - otkrio je Vasilj, napomenuvši da se na pladnju našlo i 15 kilograma prstaca. Goste je dočekao i fratar Karlo Lovrić, župnik crkve u Međugorju i osvjedočeni dinamovac, jedan od najstarijih u tome kraju. Ipak, poseban trenutak bio je onaj kada se trener Kruno Jurčić priključio klapi Međugorje.

“Nema raja do rodnog kraja, niti miline bez Hercegovine”, orilo se iz grla Krune Jurčića koji je stigao na svijet u obližnjim Grudama.

Zanimljivo, led su kod pršuta probili Južnoamerikanci. Prvo Etto, a potom Carlos i Calello osladili su se simbolom toga kraja. Nakon njih, cijela se momčad, doduše sramežljivo, pridružila domaćinima na bogatoj trpezi. Nakon kratkog druženja, Jurčić je igrače odveo na lagano rastrčavanje, a baš u to vrijeme pred hotelom se pojavio Mirko Barišić u pratnji supruge Božice.

Predsjednik Dinama također je dočekan pjesmom. U njegovu smjeru otišli su stihovi “Dinamo, Dinamo volim te ja”, a potom i “Barišiću, Baršiću, pokislo ti perje”. Nažalost po svirače, u Regini se u ponedjeljak nije pojavio Zdravko Mamić. Nažalost, jer smo sigurni da bi izvršni dopredsjednik u ambijentu rodne grude bio i više nego širokih ruku prema sviračima. Alfa i omega Dinama u Međugorju se očekuje u utorak ili srijedu. Samo je pitanje hoće li na putu svratiti do Drinovaca, gdje u egzilu živi Branimir Glavaš. Tema za razgovor samo je jedna, a odaziva se na prezime Vida...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:38