ZVIJEZDA NA KVADRAT

FOTO Zlatan Ibrahimović u Zagreb stigao Berlusconijevim privatnim zrakoplovom

Fino je to izgledalo protiv Turske u dodatnim kvalifikacijama. Oduševili ste me - rekao je švedski izbornik Henrik Hamren
 Nenad Dugi / CROPIX

Čeka za Zlatana Ibrahimovića postavljena je već rano ujutro u zagrebačkom hotelu Sheraton. Nije pomoglo. Gotovo svi nogometni reprezentativci Švedske, koji će u srijedu u 20.30 u Maksimiru zaigrati protiv hrvatskih kolega, prodefilirali su predvorjem hotela, ali glavne zvijezde nije bilo ni u tragovima…

- Čekate Ibrahimovića? Sretno. I recite nam što će vam izjaviti - nasmijali su se novinari iz Švedske.

I dok smo tako čekali, netko se sjetio epizode od prije nekoliko godina s talijanskog derbija Intera i Milana na San Siru. Na tribinama su se našla i dvojica hrvatskih novinara koji su nakon utakmice pripremili “ulaz” za Zlatana Ibrahimovića.

Priča koliko želi

- Čekali smo ga u miks zoni i pokušali slomiti rečenicom: ‘Mi smo iz Hrvatske’. Samo nas je pogledao, nasmijao se i prošao pokraj nas kao da ne postojimo.

Takav je princip i danas. Prva violina švedskog orkestra i jedan od najboljih napadača na svijetu vlasnik je apsolutno svih mogućih privilegija, pa i one da za medije priča kada i koliko želi, a najčešće nikada! Naravno, na koncu ga nismo dočekali. Navodno je Ibrahimović došao u hotel i ušao na stražnji ulaz. Ali samo navodno…

- Ne trebate se čuditi. Uvijek je tako. Detalje njegova dolaska zna nekolicina ljudi u reprezentaciji i vjerojatno su mu javili da ga čekate - objasnile su kolege.

Nova nada

Čini se da je Zlatanu Ibrahimoviću baš sve podređeno. Ostali suigrači iz reprezentacije Švedske tek su statisti u službi prve zvijezde. Pomoćno osoblje na travnjaku, ali i izvan njega. Recimo, dok su svi ostali u Zagreb stigli redovnim avionskim linijama, zvijezda Milana sletjela je na Pleso privatnim zrakoplovom Silvija Berlusconija.

- Uvijek šalju avion po njega kada su u pitanju prijateljske utakmice reprezentacije - doznali smo u Sheratonu.

No i to bi se uskoro moglo promijeniti.

Naime, Šveđani puno nade polažu u 19-godišnjeg Johna Guidettija, mladu nadu Manchester Citya, koji je trenutačno na posudbi u Feyenoordu, a koji bi u Zagrebu trebao debitirati za reprezentaciju Švedske. Pogled na statistiku otkriva i zašto je tako. Mladi Guidetti je u 17 nastupa za klub iz Nizozemske zabio 18 pogodaka.

Kako bilo, umjesto Ibrahimovića morali smo se zadovoljiti uvodnim slovom Henrika Hamrena, izbornika reprezentacije Švedske.

- Hrvatska? Jaka momčad koja ima puno individualaca - više nego kurtoazno počeo je izbornik Švedske otkrivši kako je gledao zadnje tri utakmice Bilićeve reprezentacije.

- Fino je to izgledalo protiv Turske u dodatnim kvalifikacijama. Oduševili ste me. Znate, mi smo htjeli jakog suparnika u ovom terminu jer imamo tešku skupinu na Euru, a s Hrvatskom smo ga i dobili - smatra Hamren. Vjeruje kako će dvoboj na Maksimiru biti veliki izazov za njegove izabranike.

- Protiv takve reprezentacije moraš biti maksimalno unutra. Ako ne budemo koncentrirani, možemo zaboraviti dobar rezultat - rekao je Hamren, no nije želio govoriti o pojedincima.

Modrić je ključan

- Dugo bi mi trebalo da ih sve nabrojim. Nije tajna da je Luka Modrić ključni igrač ove momčadi te da Hrvatska ima jaku napadačku formaciju u kojoj svatko može zabiti i odlučiti utakmicu - sipao je komplimente Hamren, kojeg je netko pitao i o kolegi na klupi Hrvatske. Slaven Bilić uživa podijeljene osjećaje u svojoj zemlji…

- Bilić? Vi znate bolje od mene kakav je Slaven Bilić, ali ja vidim rezultate koje ima s reprezentacijom Hrvatske, a oni su više nego impresivni. Očito je da čovjek zna svoj posao - završio je Hamren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 07:19