IZ BELGIJSKOG KUTA

FOTO: WILMOTS PORUČIO 'Sigurno nećemo igrati na remi, makar nas i bod vodi u Brazil'

Postoje razne konfiguracije igre i zaista ne znam za što će se Štimac odlučiti - zaključio je Wilmots
 Damir Krajac / CROPIX

Izbornik Belgije Marc Wilmots na pressicu je stigao uz bučnu pratnju. Tridesetak navijača Crvenih vragova okupiralo je naime z apadni dio Maksimira i s tribine mu klicalo pozivajući ga na današnju pobjedu i čekiranje vize za Brazil. Wilmots je ipak preiskusan da bi zakoračio u euforiju:

- Igra na bod? Ne, sigurno ne. No ako na kraju utakmice i bude nerjiešen ishod posve je jasno da ću biti zadovoljan jer nas taj bod vodi u Brazil, taj bod osigurava veliko natjecanje.

Pokušali su hrvatski novinari možda i podići tlak Wilmotsu konstatacijom da je Davor Šuker kazao kako je Belgija pod njim napravila veliki iskorak,ali da još uvijek nije pobijedila niti jednu veliku reprezentaciju.

- Pročitao sam Davorove riječi i nemogu ništa drugo nego složiti se s njime. Točno je, nismo dobili niti jednu veliku momčad, nismo bili niti na jednom velikom natjecanju. Ali ovo je momčad u stvaranju i ovo je momčad koja raste...

Jeli ovo momčad pak slabija od one generacije '94, u kojoj je Wilmots igrao zajedno s našim Josipom Veberom, koji pak tvrdi da je ta generacija ipak mnogo jača.

- Umoran sam iskreno od usporedbi. Ovo je momčad koja se ne zamara prošlošću, već gleda u budućnost.

Što se tiče same utakmice kazao je da ima u glavi nekoliko zamisli, no o svemu će odlučiti pola sata prije dvoboja, dodao je da vjeruje kako ćemo gledati vrlo sličnu utakmicu onoj iz Bruxellesa, a na belgijsko pitanje kako gleda na hrvatsku obranu s tri igrača koja je praktički izumrla u svijetu nogometa, belgijski je izbornik zaključio:

- Postoje razne konfiguracije igre i zaista neznam za što će se Štimac odlučiti, no na bilo koju od njih mi ćemo pokušati naći adekvatno rješenje - zaključio je Wilmots.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 14:45