PROBLEMI UOČI HAJDUKA

FOTO: TRENER DNJIPRA OČAJAN 'Boli me glava zbog Konopljanke! Pa koga ću staviti umjesto njega?'

Hajduk je dobra momčad, prije svega kolektiv. Prilazimo im s velikim respektom. Odličan centralni raspored. Naša je želja da ostvarimo što bolji rezultat prije revanša - kaže Markevič
 getty images

Hajduk je dobra ekipa, gledali smo ih i vidjeli silan ofenzivan potencijal, vezni red i napadači – rekao je Miron Markevič, trener Dnjipra, nabrojivši potom vrlo razgovjetno imena Sušića i Anđelkovića... Sviđa mi se kako igraju Sušić i Anđelković.

A tko je od trojice napadača najopasniji? Gotal, Maglica, Kouassi, to smo pitali vratara Denisa Bojka...

- Eh... Kad igraju u napadu Hajduka, znači da sva trojica zaslužuju svoje mjesto – bio je diplomatski odgovor golmana.

Trener Markevič je većinu vremenu govorio kako ima problema kompletirati momčad, nabrajao je ozlijeđene ( Matheus, a prije su to bili Rotan i Strinić), pa je najviše "plakao" za Konopljankom.

- Konopljanka je za mene najveća glavobolja! Koga ću staviti umjesto njega?! - nije ponudio odgovor.

Konopljanka je odsutan najmanje mjesec dana, nema ga ni u revanšu.

Pressice služe više da bi se sakrivalo, nego otkrivalo. Vrijedi se tek upoznati s lokalnim reporterima, pa od njih doznati detalje.

Kijev sa svoja četiri milijuna stanovnika privremeni je dom Dnjipra. Utočište gdje mora pobjeći jer je Dnjipropetrovsk preblizu ratnih zbivanja. Olimpijski stadion u Kijevu, na kojemu su goleme slike i Domagoja Vide i Ognjena Vukojevića (još ga nisu skinuli) kao aduta kijevskog Dynama udomio je Dnjipro. Kao kad je Hajduk igrao svojedobno u Rijeci protiv Panathinaikosa. Sve ti domaćin pruži da ne budeš gost, ali nije to to... I nije ovo golemo zdanje donijelo sreću Dnjipru protiv Kopenhagena.

I još je ratna psihoza, pričaju nam prevoditelji s pressice. Ne osjećate je na prvi pogled, sve je kao normalno, ali pritišće neizvjesnost. Stižu vijesti s ratišta...

Pressica je, inače, okupila tridesetak domaćih izvjestitelja, čak i jedan dječak, nema mu 12 godina, postavio je pitanje. Radi li za "Modru lastu"?! Miron Markevič, uglavnom, trener Dnjipra, kažu nastoji ugraditi "tiki-taka" igru nakon što je njegov prethodnik Juande Ramos preferirao snagu. Još nova igra nije sjela. Doma gazi, gola nije primio, ali u Europi, Kopenhagenu od koga su ispali, gola nisu ni dali! Neće ni Miron da otkrije sastav, pa ni to koliko će Hrvata, njegovih hajduka biti u postavi?

- Hajduk je dobra momčad, prije svega kolektiv. Prilazimo im s velikim respektom. Odličan centralni raspored.

Naša je želja da ostvarimo što bolji rezultat prije revanša – kaže Markevič.

Kraj je zasladio golman, Denis Bojko. Da i on kaže koju:

- Šteta da nismo kod kuće, bilo bi puno gledalište, ovako se moramo boriti pred polupraznom arenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:36