PREDSJEDNIK U SPLITU

FOTO: ŠUKER NE SUMNJA 'Odnos Dinama i Lokomotive? Vjerujte mi, tu je sve čisto'

Šuker je je ljut na gradonačelnika Ivu Baldasara zbog njegovih izjava da će kandidirati Split za domaćina Eura
 Jakov Prkić / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker obraćajući se danas kasno poslijepdone sudionicima skupštine Nogometnog saveza splistko-dalmatinske županije pozvao je da mu pruže podršku na Skupštini HNS-a koja je zakazana za 14. travnja ove godine.

"Nadam se da ćete mi dati podršku, a ja ću vam se sigurno odužiti", poručio je Šuker.

Naglasivši kako sport treba pripadati sportašima, a politika poltičarima, Šuker je rekao kako u nogometnim strukturama "ne treba da nas prebacuju s lijeva na desno i s desna na lijevo jer mi želimo igrati sport".

Šuker je također obećao da će HNS izdvojiti 100 tisuća kuna pomoći NS splitsko-dalmatisnke županije.

Šuker je ranije danas novinarima izjavio kako je ljut na splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara zbog njegovih izjava da će mimo HNS-a kandidirati Split za domaćina Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine. No, Šuker je na Skupštini NS splitsko-dalmatisnke županije rekao kako bi se volio susresti i sa Baldasarom.

Predsjednik NS splitsko-dalmatinske županije Alojzije Šupraha je u svojem obraćanju izrazio žaljenje što se splitski gradonačelnik nije odazvao njegovu pozivu na današnji ručak kojem je nazočio i Davor Šuker.

"Nećemo se u nogometu dijeliti na HDZ i SDP", rekao je pritom Šupraha.

Po Šuprahinim riječima, pakt između Splita i Zagreba je iznimno važan za razvoj hrvatskog nogometa.

"Molim da se problematika između Hajduka i Dinama izdvoji iz odnosa između Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog nogometnog saveza", kazao je Šupraha.

Skupština NS splitsko-dalmatinske županije jednoglasno je za svoje zastupnike u skupštini HNS-a izabrala Alojzija Šuprahu, Vinka Radovanija i Željka Sučića.

Inače, Šuker je u Split bio upitan i o nalazu Sportske inspekcije, te odnosu Lokomotive i Dinama.

- Nisam pravnik, ali vjerujte mi, tu je sve čisto. ne bi nama UEFA dala licence da nije sve čisto. O Sportskoj inspekciji imam svoje mišljenje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:54