DVOBOJ U ST. GALLENU

FOTO: SUBAŠIĆ BRANI PROTIV ŠVICARSKE Kovač: 'Ne mogu nas iznenaditi, sve znamo o njima!'

Na Plesu nije bio Mamić. Očito prvi čovjek HR nogometa još nije izgladio nesporazume s izbornikom
 Damir Krajac / CROPIX

Gromoglasni pljesak na Plesu bio je djelo djece iz Feričanca, mjesta nedaleko od Našica, a koji su činili odbor za ispraćaj reprezentativaca prema Zürichu. Ovoga puta nije bilo svite koja redovito puni listu putnika na čarter letovima koji reprezentativce vodi na utakmice. Valjda se spremaju za Brazil... Na Plesu nismo primjetili niti Zdravka Mamića. Očito prvi čovjek HR nogometa još uvijek nije izgladio nesporazume s izbornikom Nikom Kovačem.

Kako bilo, Hrvati su sletjeli u Zürich odakle su autobusom produžili za St. Gallen gdje ih u srijedu (20.30 sati) očekuje prijateljski sraz sa Švicarskom.

- Tražili smo utakmicu s dobrim protivnikom, a Švicarci su izvrsni. Doduše, nismo imali pravi trening ali vjerujem kako će sve biti u redu - rekao je Niko Kovač. Izbornik nije htio previše o sastavu. Otkrio je tek da će poštediti pune minutaže igrače koji redovito igraju u svojim klubovima te da će Stipe Pletikosa početi na klupi.

- Subašić će od prve minute u igru - jasan je izbornik.

Niko Kovač će u St. Gallenu imati poseban motiv. Naime, s druge strane stajati će njegov bivši trener Ottmar Hitzfeld.

- Veliki gospodin i stručnjak. Bit će mi čast i zadovoljstvo biti na suprotnoj strani - tvrdi Kovač.

O Švicarskoj ne treba trošiti puno riječi. Podatak da su 6. na Fifinoj ljestvici dovoljno govori sam za sebe.

- Ne mogu nas iznenaditi jer smo gledali njihove dvoboje s Islandom dok smo se pripremali za play-off. Jasno je kako treba pripaziti na Shaqirija koji je sjajan u Bayernu, baš kao i trojac iz Napolija (Inler, Behrami i Džemali). No, prednost je što cijela momčad igra funkcionira kako Hitzfeld traži i zato su tu gdje jesu - naglasio je Kovač stariji.

Posebnu pozornost dobiti će Josip Drmić. Niko Kovač je pratio Švicarca hrvatskog podrijetla dok je bio izbornik U-21 reprezentacije.

- Izvrstan igrač koji bi mogao napraviti veliku karijeru. Šteta što nije na našoj strani.

Stručni stožer u St. Gallenu želi pozitivni rezultat radi atmosfere, samopouzdanja i mira uoči priprema za SP,

- Tražim da pokažemo onu igru koji smo imali protiv Islanda u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija. Uvjeren sam da će tada biti dobro - završio je izbornik Niko Kovač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:13