PRVA HNL

FOTO: OSIJEK - RNK SPLIT 4-0 Šušak očitao lekciju Vuliću, Vojnović zabio dojučerašnjim kolegama

 Vlado Kos / CROPIX

Do svog međusobnog ogleda Osijek i Split su bili u rezultatskoj krizi. Bijelo-plavi su posljednji puta pobijedili jo 2. studenog kada su s minimalnim rezultatom savladali momčad Zagreba u 14. prvenstvenom kolu. Split je pak punih osam kola do dolaska u Gradski vrt bez okusa slasti pobjede. A njihovi su međusobni susreti na osječkom stadionu bili do sada uspješniji za domaćine. Tri puta je Osijek pobijedio, a jednako je toliko utakmica završilo i neodlučnim ishodom. Ipak, ukupno u nadmetanju te dvije momčadi Splićani su bolji, jer pobijedili su pet puta, koliko je puta bilo i neodlučno, a prvoligaš s Drave je slavio samo tri puta. I gol razlika od 21:13 bila je na strani gostiju. No, ovo je vjerojatno bio i njihov najvažniji ogled, jer i jedni i drugi su tražili izlaz iz krize.

GOLOVI

33' 1:0 - Perošević

Bio je to potez koji dovodi gledatelje na stadione. Borna Barišić je ubacio s lijeve strane loptu u kazneni prostor Splićana, a Antonio Perošević se prvo izmaknuo obrani gostiju, a onda poskočio i volej udarcem lijevom nogom s desetak metara zatresao mrežu iza vratara Zagorca u njenom desnom kutu.

67' 2:0 - Škorić

Barišić je opet iznimno kvalitetno centrirao s lijeve strane, a Roce odbio loptu koja je pala pred Škorića koji je prekrasno izvedenim volej udarcem s četrnaest metara desnom nogom pogodio donji desni kut nemoćnog Zagorca.

72' 3:0 - Vojnović

Škorić je počeo akciju s lijeva, centaršutom nastavio Šorša s desna, a onda Vojnović volej udarcem s desetak metara zatresao mrežu.

83' 4:0 - Škorić (11m)

Erceg je oborio Škorića. Kazneni udarac kojeg je sam realizirao Škorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:32