DERBI HNL-A

FOTO: OSIJEK - HAJDUK 1-1 Milić u 95. minuti spasio Splićane, Bijeli se provukli u Gradskom vrtu

Ovim remijem Hajduk se vratio na drugo mjesto sa 52 boda, jednim više od treće Rijeke
 Emica Elvedji / CROPIX

Hajduku je zaštekala realizacija u Gradskom vrtu i to ga je stajalo bodova. Iz jedine šanse Osijek im je zabio gol kojim su dugo držali vodstvo od 1-0. Hajduk je imao izvrsne prilike koje nije realizirao, a spasio se od poraza doslovce u zadnjim trenucima, golom Milića u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Nakon ovakvih utakmica najčešće se izvlači nepisano nogometno pravilo da ako svoje šanse ne iskoristiš, onda će kazna stići pa makar protivnik imao samo jednu jedinu priliku za gol. Upravo to se Hajduku zamalo dogodilo. Agilni lijevi bočni Antonio Pavić zabio je gol u 57. minuti. Iskoristio je slabu reakciju Hajdukove zadnje linije. Po desnoj strani pobjegao je Matas, nabacio je na drugu stranu, a tamo se našao Pavić koji je savladao Tomića.

To je bio prvi, i pokazat će se kasnije, jedini udarac Osječana u okvir vratiju. Nekoliko minuta prije toga, Mišić je uputio prvi udarac uopće prema vratima Hajduka. Ili je bolje reći da je veznjak Osijeka pokušao zaprijetiti mladom Hajdukovm vrataru Fabjanu Tomiću, ali je učinio to jako loše pa je lopta završila daleko izvan okvira vratiju.

Sve dotad Osječani nisu učinili ništa, nisu imali nijednu šansi niti su čak zapucali prema Hajdukom vratima. Hajduk je pak imao utakmicu u svojim rukama. Splićani su igrali bolje, imali su kontrolu igre u polju i prilike za gol. Prilike kakve se ne smiju propustiti. Da je barem jednu šansu od te tri, četiri situacije što ih je Hajduk imao do poluvremena, mogao je odavno riješiti sve dileme oko pobjednika u ovoj utakmice.

Sušić je bio u dobroj prilici odmah na otvaranju utakmice, Milić je prijetio udarcem iz slobodnjaka pa poslije toga i udarcem glavom poslije prekida, i to je vratar Mikulić obranio. Najbolju priliku imao Bradarić poslije jedne dobre akcije koju je iz sredine terena započeo Maglica, pa nastavio Koaussi koji je sa desnog krila zavrnuo u peterac na drugu stativu gdje je natrčavao Bradarić, ali je malo zakasnio pa njegov udarac nije završio u okviru vratiju.

Bradarić je nedugo nakon toga morao napustiti igru jer je obnovio ozljede, i to je bio hendikep za Hajduk.

Drugo poluvrijeme je počelo na isti način kako je završio prvi dio, opet šansama Hajduka. Odličnu špansu imao je Andrijašević, ali njije tukao precizno. Poslije toga je pokušaj Bencuna blokirala obrana Osijeka. Te konačno priliku je imao Sušić koji je pogodio gredu. Ništa od toga nije bio gol, i onda je stigla ta osječka kazna.

Činjenica je da Hajudk nije znao naći protuigru poslije primljenog gola. Nije se uspio vratiti i nametnuti u drugom poluvremenu. Kao da su Splićane obeshrabrile sve one propuštene šanse, a Osječanima je nabujalo samopouzdanje i optimizam jer im se na horizontu ukazala lijepa pobjeda.

Dvaput su Splićani prosvjedovali tražeći penal, jednom kad je lopta pogodila u ruku Matas, a drugi put kod starta na Bashi u kaznenom prostoru. Sudac Šimčić nije bio sklon ideji da se radilo o najstrožoj kazni.

Stvar je spasio Milić na kraju zabivši za izjednačenje poslije ubačaja iz kuta duboko u sudačkoj nadoknadi.

REZULTATI 26. KOLA

Petak:

Split - Hrvatski dragovoljac 2-1 (Belle 30, Erceg 81 / Bačelić-Grgić 44)

Subota:

Zadar - Slaven Belupo 2-1 (Ivančić 75, Weitzer 85 / Glavina 50)

Rijeka - Lokomotiva 3-2 (Sharbini 19, Kramarić 52, Brezovec 80 / Budimir 35, 36)

Nedjelja:

Dinamo -Istra 1961 6-0 (Čop 29, 71, Fernandes 43, Soudani 50, 52, Cleyton 90+1)

Osijek - Hajduk 1-1 (Pavić 57 / Milić 90+5)

TABLICA:

1. Dinamo 26 19 5 2 57-19 62

2. Hajduk 26 14 10 2 46-22 52

3. Rijeka 26 14 9 3 49-24 51

4. Split 26 11 7 8 30-27 40

5. Lokomotiva 26 12 3 11 41-40 39

6. Istra 1961 26 10 6 10 36-41 36

7. Zadar 26 8 5 13 25-43 29

8. Slaven Belupo 26 3 9 14 27-45 18

9. Osijek 26 3 7 16 20-49 16

10. Hrvatski dragovoljac 26 2 7 17 22-42 13

OSIJEK - HAJDUK 1-1

Utakmica je završila

90+5 minuta - GOOOOL!!! Antonio Milić spašava Hajduk u zadnji čas! Nakon ubačaja iz kornera pogađa glavom za 1-1!

90+3 minuta - Lulić izlazi sam pred Tomića, ali vratar Hajduka brani

90. minuta - Izlazi Šoša, ulazi Ugarković

77. minuta - Nakon povratne lopte Šoše, Kurtović gađa visoko iznad vratnice

72. minuta - Prekid utakmice zbog ubačenih baklji na teren. Nažalost, već viđena slika na hrvatskim terenima.

70. minuta - Antonio Pavić snažno puca sa dvadeset metara iznad vratnice gostiju.

67. minuta - Bencun se našao pred vratima Osijeka, pucao i pogodio obrambenog igrača. Ljutito je tražio igranje rukom, ali sudac se nije oglasio.

56. minuta - GOOOL!!! Matas ubacuje pred vrata Hajduka, obrana Splićana ne čisti na vrijeme, a Pavić sa pet metara pogađa ispod Tomića za vodstvo Osječana

55. minuta - Kakve prilike za Hajduk! Kouassi je prošao desnom stranom i ubacio na deset metara od vrata Osijeka, Bencun puca direktno u Mikulića, a Sušić odbijenu loptu topovskim udarcem šalje u vratnicu!

54. minuta - Andrijašević se našao u izvrsnoj prilici pred Mikulićem ali puca neshvatljivo loše.

53. minuta - Ponovno je Šoša potegnuo prema naprijed, ali se iz akcije nije izrodila konkretna prilika jer Tomić stiže na vrijeme na loptu gurnutu pred vrata. Osijek poletniji u drugom poluvremenu od Splićana.

51. minuta - Šoša je loptu s ruba kaznenog prostora odigrao za Mišića koji debelo promašuje vrata gostiju.

Poluvrijeme - S veseljem bismo komentirali da gledamo uzbudljivu utakmicu, no riječ je o jednostranoj predstavi u kojoj Hajduk dominira, a Osječani većinom statiraju. Bijeli su imali nekoliko konkretnih prilika, ali je svaku prijetnju otklonio u prvom poluvremenu sjajni Mikulić.

44. minuta - Ponovno puca Andrijašević, ovaj put iz daljine, no njegov udarac je opasniji po lokalne golubove nego vrata Osijeka.

41. minuta - Ubačaj Andrijaševića s desne strane hvata večeras vrlo sigurni Mikulić.

38. minuta - Izašao je ozljeđeni Bradarić, ušao Bencun.

36. minuta - Bradarić sa trideset i pet metara puca direktno na gol, vratar domaćih odbija u korner. U nastavku akcije Antonio Milić izvrsno puca glavom, ali Mikulić krasnom bravurom odbija iznad prečke.

23. minuta - Kakva šansa za Hajduk! Maglica je dodao Kouassiju koji je s desne strane ubacio pred vrata Osijeka, no Bradarić se malo predugo klizao travom da bi stigao na loptu

19. minuta - Vitaić se ni kriv ni dužan našao u šansi pred golom Bijelih, međutim sapleo se prije nego je uputio udarac.

17. minuta - Odličan udarac je iz slobodnog udarca s desne strane uputio Milić, ali je Mikulić uspio obraniti.

14. minuta - U početku utakmice publika je puno aktivnija nego igrači na terenu... Još uvijek smo bez prave šanse na obje strane.

8. minuta - Bradarić je ubacio pred vrata domaćih, lopta se odbila do Sušića koji snažno puca, ali lopta zahvaća Maglicu koji je u zaleđu te prilika propada

6. minuta - niski ubačaj Bradarića iz kornera Andrijašević nije dobro zahvatio na nekih deset metara od gola.

Utakmica je počela

Sastavi

OSIJEK: Mikulić, Matas, Novaković, Bralić, Pavić, (c) Kurtović , J. Mišić, Šorša, F. Vitaić, Škorić, Dugandžić

Klupa: Malenica, Cesarec, Perošević, Glavaš, Lulić, Ugarković, Vidaković

HAJDUK: Tomić, Vršajević, Milić, (c) Milović, Jozinović, Bradarić, Anđelković, Sušić, Andrijašević, Kouassi, Maglica

Klupa: Letica, Mikanović, Vasilj, Balić, Nižić, Basha, Bencun

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:09