SUMORNA ATMOSFERA

FOTO: OČAJ I NA TRIBINAMA Tri tisuće euforičnih Belgijaca nadglasalo domaće navijače

Nema sumnje kako su Hrvati podbacili. Na tribinama se skupilo tek nešto više od deset tisuća navijača
 Ronald Gorsic / CROPIX

Loša atmosfera u HR nogometu prenijela se i na maksimirske tribine. Nekada je reprezentacija bila bijeg od očaja koji servira HNL, ali očito je i najbolja izabrana vrsta u silaznoj putanji.

Nema sumnje kako su Hrvati podbacili u petak. Na tribinama Maksimira skupilo se tek nešto više od deset tisuća navijača, većinom onih koji su pristigli iz provincije. Barem su tako sugerirali transparenti izvješeni po ogradi stadiona Maksimir.

Primjetili smo vjerne navijače iz Nuštra, Đakova, Tenje, Knina, Nove Gradiške... Među njima je svoje mjesto pronašla i skupina neodgovornih navijača koji su još jednom potvrdili kako im nije mjesto na stadionu. Naime, uoči početka utakmice održana je minuta šutnje u spomen na Vlatka Markovića a koju se svojski potrudila pokvariti neodgovorna skupina na sjevernoj tribini neprimjerenim skandiranjem i zvižducima...

Njihovo ponašanje šokiralo je i goste koji nisu mogli vjerovati da se u civiliziranoj zemlji može dogoditi takvo nešto. Na južnoj tribini skupilo se više od tri tisuće navijača Belgije. Bilo je to najmasovnije gostovanje još od 2008. kada je Hrvatska igrala s Engleskom na Maksimiru. Gosti su bili iznimno druželjubivi. Tijekom dana gosti su se zagrijavali na zagrebačkim ulicama, a uoči utakmice okupli su se na Borongaju koji se tresao od pjesme belgijskih navijača.

Na zapadnoj tribini bilo je i tridesetak djece iz slavonskog sela Davor, rodnog mjesta Ivice Olića. Djeca su stigla u organizaciji Natali Olić, supruge hrvatskog reprezentativca.Već poznate parole protiv aktualnog vodstva HNS-a mogle su se čuti i prije početka, ali i u uvodnim minutama utakmice koje su nudile kakvu takvu atmosferu, ali od 16. minute i gola Romelua Lukakua samo su se Belgijci imali prilike čuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:53