TRENERI NAKON DERBIJA

FOTO: KEK: 'Zasluženo smo pobijedili'; TUDOR: 'Predali smo se nakon isključenja Maloče'

'Nije lako Hajduku dati četiri gola neovisno o tome gdje se igra i da li se dogodi nečije isključenje'
 Tea Cimas / CROPIX

Kada pobijediš s 4:1, ili izgubiš 1:4, raspoloženje je za obje situacije lako predvidivo. Hajdukov trener Igor Tudor nije imao niti jedan razlog i za najmanji osmijeh, dok je šef Rijekine struke Matjaž Kek, kao i obično bio velik u pobjedi te sjajni trijumf svoje momčadi komentirao odmjereno i s punim respektom prema suparniku.

- Čestitam Rijeci na posve zasluženoj pobjedi - govorio je Tudor neposredno po svršetku jadranskoga derbija. - Utakmica je odlučena kada je naš kapetan Maloča dobio crveni karton, tj. kada je za Rijeku dosuđen drugi jedanaesterac. Do tada su zbivanja na travnjaku pokazala ravnopravnu igru dviju dobrih momčadi.

Tudor nije komentirao ni jedanaesterce ni isključenje, no jest stav svojih igrača nakon što je Strahonja Maloču poslao u svlačionicu.

- Kada smo ostali s desetoricom, moji su igrači, umjesto da pokažu nešto više no do tog trenutka, pali na način na koji se to ne bi smjelo događati, i to je ono što me rastužilo. Bašića sam na poluvremenu ostavio u svlačionici zato što je mlad dečko očigledno bio pod prevelikim dojmom same atmosfere i svojeg izravnog suparnika na travnjaku Anasa Sharbinija - zaključio je splitski trener.

- Zasluženo smo pobijedili u sjajnom ambijentu protiv jedne jake momčadi - govorio je Matjaž Kek. - Nije lako Hajduku dati četiri gola neovisno o tome gdje se igra i da li se dogodi nečije isključenje. Na ovome što su napravili u jadranskom derbiju moji igrači zaslužuju sve komplimente, no još je važnije odmah sada shvatiti da život ide dalje i da nas za već šest dana čeka novi derbi u Maksimiru. Kneževića sam nakon prvog dijela zamijenio zato što je osjetio određenu slabost i naravno da nije imalo smisla dalje forsirati kapetana koji je stalno u prvoj momčadi. Umjesto njega je ušao Mitrović i demonstrirao ono što me posebno veseli, a to je dobra igra onih koji uđu s klupe kao posljedica želje i truda koji pokazuju na treningu. Ne znam je li ovo bila naša najbolja utakmica u prvenstvu, niti o tome razmišljam. Kako se igrao derbi, pobjeda je sigurno velika.

Kek se nije složio s konstatacijom da se Rijeci od 20. do 45. minute dogodio pad u igri:

- Nije to bio naš pad, nego Hajdukova kvaliteta. Splićani sigurno nisu momčad koju možete držati 90 minuta na njihovoj polovici, što su pokazali i kada su s igračem manje zaprijetili iz kontre - rekao je na kraju veliki pobjednik jučerašnjega velikog derbija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:18