EUFORIJA U SPLITU

FOTO: HAJDUK - SLAVEN 3-0 Bijeli briljirali, vratar Pelin spasio Koprivničane od katastrofe!

Hajduk je tijekom utakmice imao posjed lopte i preko 80 posto te je rezultat mogao biti puno bolniji za goste
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Od prve sekunde počela je jaka kiša, ali i jaki, odlučni napadi hajdukovaca sa željom da što prije riješe pitanje pobjednika. Bolji početak Bijeli nisu mogli poželjeti, na početku pete minute Bradarić je odigrao desno za Vršajevića koji se namjestio te uputio precizan ubačaj u kazneni prostor. Tamo je Franko Andrijašević nadskočio svog čuvara te glavom zakucao loptu pod gredu nemoćnog Pelina. Gol je potpuno podigao samopouzdanje Tudorovih igrača, obrana gostiju bila je na velikim iskušenjima i samo je bilo pitanje koliko će lopti završiti u mreži vratara Slavena Belupa. U 14. minuti akcija slična prvom golu, opet je Vršajević ubacio, Andrijašević na drugoj vratnici tukao glavom, ali Pelin je upisao prvu veliku obranu. Odbijenu loptu obrana gostiju odbila je ispred natrčalog Bradarića.

Pet minuta kasnije Melnjak je zamalo zabio autogol nakon kornera domaćih, Pelin je jedva uspio odbiti loptu. Igrala se 21. minuta kada su tečnu akciju odigrala Maglica i Pašalić, potonji je ostavio loptu za Andrijaševića koji sa 16 metara pogađa vratnicu. Napadi Bijelih nisu jenjavali, apsolutna prevlast u posjedu lopte po vrlo zahtjevnom travnjaku jednostavno je bila zagonetka za goste. Nova prigoda stigla je u 26 minuti kada je Bradarić uputio prizeman udarac sa 18 metara, kroz gustu obranu, a Pelin je još jednom odlično reagirao. Međutim, tri minute kasnije gostujućem vrataru nije bilo spasa, Pašalić je precizno prebacio cijelu obranu Slavena, Maglica utrčao u prazan prostor, bio za trenutak brži od Pelina i glavom poslao loptu pod gredu. Potpuno zasluženo su Splićani došli do dva gola prednosti, igra koju su prikazali vrijedila je i više od toga.

Do poluvremena su imali još nekoliko dobrih prigoda, Pelin je zaustavio udarce iz daljine Vršajevića i Pašalića, a pod velike obrane spada i trenutak kada je odbio udarac glavom Maglice nakon kornera Bradarića. Što se tiče napadačkih ambicija gostiju, od njih u prvih 45 minuta nije viđeno apsolutno ništa. Tek su u sudačkoj nadoknadi prvog dijela uputili udarac prema Stipici, Purić je samo zagrijao Hajdukovog vratara.

Predah u svlačionici dobro je došao gostima, uspjeli su se donekle stabilizirati, ali Hajduk je i u nastavku bio bolja momčad. Miran završetak utakmice omogućio je Maglica svojim drugim golom nakon duge akcije u kojoj je sudjelovalo nekoliko igrača Bijelih. Pelin je uspio odbiti udarac Bradarića iskosa, Kouassi nije stigao reagirati, ali u blizini je bio Pašalić koji precizno pronalazi usamljenog Maglicu na drugoj vratnici. Nije Hajdukov napadač imao težak posao, kao što ni Bijeli nisu imali ravnopravnog protivnika u Koprivničanima.

Sigurnih 3:0 omogućilo je Tudoru da navijačima predstavi Ubekistanca Abduholikova te da pruži minutažu povratniku Bencunu. Dvojica novih igrača unijela su živost, odmah je Abduholikov u šansu poslao Maglicu čiji udarac brani rasploženi Pelin. Lopta se odbijala po kaznenom prostoru gostiju, ali Uzbekistanac je nije uspio zahvatiti pa su se gosti nekako spasili. Njihov vratar je svoju odličnu predstavu nastavio i u 75. minuti kada je zaustavio udarac Vršajevića iskosa sa sedam metara, spasio je još jednom svoju momčad i spriječio još veću katastrofu. Petnaestak minuta prije kraja Tudor je iz igre izvadio dvostrukog strijelca Maglicu kojeg su navijači nagradili ovacijama, u igru je ušao mladi Basha. Do kraja utakmice jedino uzbuđenje dogodilo se pred vratima Hajduka, Dante Stipica je nogom zaustavio udarac Glavine te sačuvao čistu mrežu.

Prijenos uživo

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 3-0

Završila je utakmica

78. minuta - Uz veliki pljesak navijača izalazi dvostruki strijelac Maglica, umjesto njega ulazi Basha.

75. minuta - U odličnoj se prilici našao Vršajević, izbio je na desnoj strani sam ispred Pelina, ali nije pored gostujućeg vratar loptu uspio poslati u mrežu.

71. minuta - Mogao je Maglica i do hat tricka, ali je njegov udarac ponovno obranio Pelin. Odbijanac je pokušao u mrežu poslati debitant Abdukholikov, ali je njegov šut blokiran.

69. minuta - Za Hajduk u igru ulazi i debitira Abdukholikov. Izašao je Kouassi

65. minuta - GOOOL! - Pelina je obranio Bradariću, a lopta se u gužvi odbila do Maglice koji s gol crte bez problema šalje loptu u praznu mrežu gostiju

58. minuta - Kouassi i Pelin su trčali na loptu, ali je na dvadesetak metara do gola do nje prvi stigao vratar gostiju koji je bio djelić sekunde brži.

50. minuta - Jozinović je pokušao s lijevog krila, ali izvrsni Pelin brani taj pokušaj

46. minuta - Počelo je drugo poluvrijeme, kiša prestala, sastavi se promijenili nisu

Poluvrijeme Hajduk potpuno dominira utakmicom uz nestvarno visok posjed lopte od 80 posto te drži vodstvo od dva razlike pogotcima Andrijaševića i Maglice. Domaći na izuzetno teškom i blatnjavom terenu igraju gotovo malonogometnom preciznošću te su stvorili mnoštvo prilika iz kojih se mogao izroditi i uvjerljiviji rezultat da nije raspoloženog vratara gostiju Pelina.

45. minuta - Topovski udarac Pašalića s nekih dvadesetak metara Pelin uz puno muke brani

39. minuta - Strašna dominacija domaćih - odlična reakcija Pelina na udarac Maglice s desne strane kaznenog prostora gostiju spriječila je 3-0 domaćih. Hajduk ima, pazite sad ovo, 80 posto posjeda lopte!

37. minuta - Pašalić je ubacio s desne strane iz slobodnog udarca, a prezaposleni Pelin skida loptu s glave Andrijaševića.

34. minuta - Sjajan udarac Vršajevića iz poluvoleja s nekih 25 metara, ali brani Pelin!

29. minuta - GOOOL!- Maglica je snažnim udarcem glavom zabio pored nemoćnog Pelina. Ubacio je Pašalić, a napadač Hajduka je možda bio u zaleđu.

26. minuta - Stalni pritisak Hajduka na vrata gostiju se nastavlja. Ovaj put je Bradarić opalio s 18 metara, ali je lopta dotakla nekog od igrača u obrani, promijenila smjer i završila u naručju odličnog Pelina.

22. minuta - Kakva šansa za Bijele! Andrijašević je odbijenu loptu snažnim udarcem s dvanaest metara poslao u stativu Slavena!

19. minuta - Opet je gusto pred vratima Pelina. Ovaj put su gosti sami bili opasni po svoj gol, ubacio je Vršajević iz kornera, a lopta se od Gregurine odbija opasno po mrežu Slavena, ali bez posljedica.

18. minuta - Nezadovoljni Scoria već počinje sa izmjenama u momčadi - ulazi Rak.

17. minuta - Ponovno ubacuje sveprisutni Vršajević, ali obrana gostiju izbija loptu ispred natrčalog Mliovića.

14. minuta - Velika prilika za Hajduk! Vršajević je ubacio s desne strane pred vrata gostiju gdje Andrijašević propušta priliku da glavom povisi vodstvo Bijelih. Treba istaknuti i odličnu rekaciju vratara Pelina.

5. minuta - GOOOL - Andrijašević zabio za Hajduk! S desne strane centrirao je Vršajević, a Andrijašević glavom sa sedam metara zakucao loptu u mrežu!

Utakmica je počela

HAJDUK: Stipica – Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović – Anđelković – Pašalić, Bradarić, Andrijašević, Kouassi – Maglica.

SLAVEN BELUPO: Pelin – Purić, Grgić, Edson, Melnjak – Čanađija, Crepulja – Glavica, Gregurina, Matoš – Novinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:27