JADRANSKI DERBI

FOTO: HAJDUK - RIJEKA 1-2 Tomečak i Vešović u vije minute režirali preokret Rijeke na Poljudu!

Hajduk je preko Milevskog u 73. i 75. imao dvije izgledne prigode za povećanje vodstva

Veliko razočaranje u Poljudu, Hajduk je poslije objektivno bolje igre na kraju ipak poražen u jadranskom derbiju. Rijeka je u finišu došla do pobjede (2:1) premda su dugo imali sasvim podređenu ulogu. Hajduk je, kao i do sada, na proteklim utakmicama, u završnici posustao i prokockao bodove. Dapače, po šansama Hajduk je zaslužio uvjerljivu pobjedu.

Rijeka je sveukupno igrala slabo, nekako bez žara i rizika u igri, kao da su se čuvali za uzvrat polufinala protiv Dinama. Međutim, gosti su ipak, usprkos blijedom izdanju, uspjeli izvesti preokret.

Hajduk je silom prilika, ali i intencijom Gorana Vučevića, zaigrao s petoricom mladih: uz Nikolu Vlašića i Dina Mikanovića u početnom sastavu našli su se debitanti Ivo Grbić, Fran Tudor i Josip Juranović. To je momčad koja je u stanju igrati jedino na kartu borbenosti i invenciju Milevskog. Tako je i bilo. Priliku utakmice za Splićane stvorio je mladi Tudor (31.), on je propustio poslati loptu u praznu mrežu. Ipak Tudor je zatresao mrežu Vargića (44.) poslije kaotične reakcije obrane Rijeke.

Riječani su sretno prošli kroz Poljud, velikim dijelom utakmice djelovali su anemično, jalovo, obrana prilično nesigurna, napad rezerviran da bi izmjene koje je izveo Matjaž Kek ipak dovele do obrata, najprije Tomečak (80.), pa Vešović (82.) osigurali su gostima tri boda. Inače, jedinu izglednu mogućnost imali su gosti u 40., poslije serije grešaka obrane Hajduka Jugović je krenuo sam prema golu, pao je u sudaru s Mikanovićem, izgleda nije se radilo o faulu.

Hajduk – Rijeka 1:2 (1:0:). Strijelac Tudor u 44. za Hajduk, a Tomečak u 79. i Vešović u 81. za Rijeku.

Stadion u Poljudu: Gledatelja oko 5.000.

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) – 6,5.

Hajduk: Grbić (6) – Mikanović (6,5 ), Nižić (6 ), Milović (6), Jozinović (6) – Tudor (6,5) (od 60. Bašić -), Caktaš (6,5), Juranović (6), Vlašić (7) – Milevskyi (6)(od 88. Maglica - ), Gotal (6)(od 71. Gurbanov - ).

Rijeka: Vargić (6) – Tomečak (6), Samardžić (6), Mitrović (5,5), Leovac (6) – Radošević (5)(od 70. Vešović - 6), Bradarić (6) – Mišić (5) (od 54. Močinić - 6), Jugović (5), Sharbini (5) – Ivančić (5) (od 54. Tomasov - 6).

Prijenos uživo!

Kraj utakmice!

82. minuta - GOOOOOL!!!! Kakav preokret na Poludu! Pogodio je s dva metra Marko Vešović nakon odličnog centršuta Tomečaka!

80. minuta - GOOOOL!!! Na krasnu asistenciju Sharbinija, Tomečak je smirio loptu i plasirao ispod Grbića za izjednačenje!

73. minuta - Vargić brani priliku Milevskom koji s pet metara nije uspio povisti vodstvo Hajduka!

Kraj poluvremena

44. minuta - GOOOOL!!! Fran Tudor iskupio se za raniji promašaj i okrunio debitantski nastup pogotkom! Opet se nakon kornera tresao okvir gola, a Tudor se bacio na odbijenu loptu i glavom je poslao u mrežu!

42. minuta - Caktaš pogađa vratnicu! Veznjak Hajduka najviše je skočio nakon kornera, ali se ispriječio okvir gola!

40. minuta - Jugović je pao u kaznenom prostoru Hajduka, sudac se nije oglasio.

30. minuta - Što je sad promašio Fran Tudor, teško je vjerovati. Mladi debitant Hajduka prošuljao se iza riječke obrane, zaobišao Vargića i zatim umjesto praznih vrata pogodio vanjski dio mreže.

27. minuta - Mladi Tudor našao se sam pred Vragićem, ali je riječki vratar na vrijeme izašao i neutralizirao potencijalno opasnu situaciju.

22. minuta - Prošla je četvrtina utakmice i još uvijek nismo vidjeli pravu priliku. Publika je glasna, igrači se trude, ali opasnosti po okvir gola - nema.

14. minuta - Igrači Hajduka ne štede gostujuću momčad, već je bilo nekoliko oštrih prekršaja na utakmici.

7. minuta - Rijeka je nešto aktivnija na početku utakmice, no dosad nismo vijdeli ni jednu pravu priliku na obje strane.

Počela je utakmica!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 19:37