ŽELE IH NA TRIBINI

Fiorentina se zbog navijača odriče i bodova

Nije se igralo niti u Bologni gdje je trebala gostovati Atalanta
Snow is seen on the field of the Artemio Franchi stadium in Florence December 19, 2009. The Italian Serie A soccer match between Fiorentina and AC Milan was postponed due to worsening weather and rescheduled for January 27, 2010. REUTERS/Giampiero Sposito (ITALY - Tags: SPORT SOCCER ENVIRONMENT)
 Reuters

U subotu su se trebale odigrati dvije utakmice 17. kola Serije A, no obje su odgođene zbog snježnih uvjeta koji su "napali" Italiju ovog vikenda.

Nije se igralo u Bologni gdje je trebala gostovati Atalanta, a niti u susjednoj Toskani, odnosno Firenci, gdje su se za derbi utakmicu pripremali Fiorentina i Milan, dva talijanska predstavnika u osmini finala Lige prvaka.

- Napravili smo ovo zbog navijača - rekao je Andrea della Valle, nastavivši:

- Predložili su nam da igramo bez gledatelja, ali rekli smo: nema šanse. Uzmite nam bodove, ali to nećemo napraviti našim navijačima.

Della Valle je dodao:

- Travnjak se još mogao dovesti u okvire regularnosti, makar je bio zaleđen. No, na tribinama je stanje bilo kaotično. Navijači i gledatelji se ne bi dobro osjećali na utakmici, a i njihova bi sigurnost bila krajnje upitna. Zato je trebalo odgoditi ovaj ogled.

Posljednje informacije govore da će Fiorentina i Milan igrati tek naredne kalendarske godine ovaj ogled, vjerojatno 27. siječnja.

Ronaldinho izbjegao kaznu



Da kojim slučajem jaki snježni nanosi nisu spriječili odigravanje utakmice između Fiorentine i Milana, brazilska zvijezda "rossonera", Ronaldinho, pao bi u nemilost trenera Leonarda i prosjedio tu utakmicu na klupi za pričuve.

Tvrdi to Sky Sport Italia pozivajući se na Leonardove riječi u najavi utakmice da je Ronaldinho pao u formi.

Ipak, pravi razlog sankcioniranju sunarodnjaka zapravo leži u činjenici da je 29-godišnji Ronaldinho ponovno pokleknuo pred starim navikama i "zaružio" po klubovima u talijanskom gradu mode daleko iza sata koji je označen za povratak kućama.

Očekuje se da će susret 17. kola Serije A između Fiorentine i Milana biti odigran 27. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:47