ZAVRŠILA SAPUNICA

Fabregas: Sad kad je sve gotovo usredotočen sam isključivo na Arsenal

Najdulja nogometna "sapunica" ljetnih mjeseci stigla je svom kraju. U njenoj zadnjoj "epizodi" nije bilo obrata i Cesc Fabregas ostao je u londonskom Arsenalu...
 Reuters

ZAGREB - Vezni nogometaš (23) španjolske reprezentacije dugo se vremena provlačio medijskim prostorom kroz kontekst dolaska/povratka na Camp Nou koji je u dobi od 16 godina napustio odlaskom u Arsenal. Iako je sam priželjkivao rasplet događaja prema kojem bi na sebe ponovno odjenuo dres katalonskoga kluba, Fabregas inzistira na tomu da je zadovoljan i ostankom u klubu koji je ovoga ljeta dva puta rekao odlučno "ne" Barceloni.

- Ne mogu negirati da mi je ideja prelaska u Barcelonu bila zanimljiva. U tom sam klubu naučio igrati nogomet, Barcelona je moj rodni grad u kojem mi živi obitelj i prijatelji, a riječ je i o klubu u kojem sam oduvijek sanjao igrati. Nema mnogo igrača kojima Barcelona nije san.

- Mnogo sam razgovarao s Arseneom Wengerom (menadžer Arsenala, op.a.). Pričali smo telefonski, ali smo se i nalazili na razgovorima u posljednjih nekoliko mjeseci. Tema naših razgovora ostat će tajna, no otkrit ću da je Barcelona dva puta uputila službeni zahtjev za mojim dovođenjem. Profesionalac sam i u potpunosti shvaćam klupski stav da me se ne proda.

- Arsenalu dugujem mnogo, kao i Wengeru i navijačima i zato ću u potpunosti koncentriran na klub dočekati početak sezone. Obećajem da ću, sada kada su pregovori gotovi, u potpunosti biti usredotočen na "topnike" čiji sam član i zato će Arsenal biti jedino na što ću misliti svaki puta kada nogom zagazim na travnjak - zaključio je Fabregas.

Barcelona izrazila žaljenje zbog Fabregasova ostanka u Arsenalu

Čelnici španjolskog nogometnog prvaka Barcelone izrazili su u petak navečer žaljenje zbog konačne odluke engleskog Arsenala da ne pusti iz kluba Cesca Fabregasa...

Katalonski je klub cijelo ljeto pokušavao dovesti Fabregasa na Camp Nou, dvaput je Londončanima slao službene ponude, ali menadžer Arsenala Arsene Wenger nije htio ni čuti za prodaju svoga ponajboljeg igrača.

“Barcelona želi izraziti žaljenje zbog odluke Arsenala da Fabregas nije na prodaju i zbog odluke da ni ne uzme u razmatranje predložene ponude. Nijedna od tih ponuda nije prešla 40 milijuna eura”, stoji u kratkom priopćenju katalonskoga kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:01