DERBI NA KANTRIDI

EUROPSKA LIGA Rijeci prijeti Ferencvaroš, Hajduk u Luksemburg ili Irsku, Split na Armence

 Tom Dubravec / CROPIX

Ždrijeb Europske lige najmanje je bio naklonjen Rijeci. Kekova momčad starta u 2. pretkolu, a već na samom startu imat će teškog suparnika - mađarski Ferencvaroš. Mađarski velikan prvo mora riješiti formalnost malteške Slieme. Prva utakmica igrat će se na Kantridi.

Puno zadovoljniji ždrijebom može biti Hajduk koji će svoju europsku avanturu započeti protiv 'liliputanaca' - pobjednika susreta luksemburškog Jeunesse Escha i irskog Dundalka. Sve u svemu, lagani ždrijeb, ali Bijeli moraju biti itekako oprezni jer posljednje uspomene iz Irske nisu bile najugodnije (Shelbourne). AS Juenesse Esch bio je 28 puta prvak Luksemburga, zadnji put 2010. godine. Dundalk FC je drugi najuspješniji irski klub koji je zadnji put osvojio prvenstvo Irske 2008. godine.

Prva će se utakmica drugog pretkola igrati 17. srpnja na Poljudu, uzvrat će biti sedam dana kasnije.

RNK Split u prvom će pretkolu Europske lige igrati protiv armenskog kluba Mika iz Erevana. Split je bio nositelj u prvom pretkolu i među potencijalnim suparnicima bili su mu manje poznati klubovi kao što je i Mike, a može se reći da Split nije imao sreće kod ždrijeba jer ga čeka dugo putovanje u Armeniju. Mika nije osvajao armensko prvenstvo ni jednom, ali je armenski kup osvajao šest puta, a super kup dva puta.

Ako Splićani prođu u drugu rundu čeka ih puno teži zadatak - izraelski Hapoel Beer-Sheva. Crveni u akciju kreću vrlo rano, već 3. srpnja se igra u Parku mladeži, a uzvrat je 10. srpnja u Armeniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:40