ŽIDAK IZ MADRIDA

EKSKLUZIVNO Mourinho čitavu noć snimao Modre: Dinamo je interesantna momčad, tu utakmicu moram bolje 'odraditi' nego Getafe

Kao trener idem korak po korak, najprije smo morali odraditi Getafe. Imam svog čovjeka u Splitu, na utakmici s Hajdukom, noćas će mi se javiti i nakon izvještaja prihvatit ću se posla. Još jednom ću premotati sve snimke.

Noć sa subote na nedjelju Jose Mourinho proveo je postavljajući taktiku kojom će Real u srijedu ići po pobjedu u Maksimiru

Kruno, vijesti ipak nisu dobre! Real Madrid u subotu navečer nije igrao ni furiozno ni efikasno kao u Zaragozi (6-0), u subotu ih nije baš išlo, zabili su samo četiri gola gradskom rivalu i - zabrinuli Mourinha. No, to nije utješilo trenera Getafea Luiza Garciju, koji je rezignirano rekao:

- Protiv njih jednostavno nema lijeka. Ako igraš otvoreno - dobiješ pet komada, a ako im pariraš bunkerom, dobit ćeš - šest!

Ronaldov šou

Na generalnoj probi za premijeru Lige prvaka u Zagrebu Real se mučio, nije to bio prvoklasni nogomet. Od svega vrijedi zabilježiti tri poteza Cristiana Ronalda. Jedne “škarice”, kada je pogodio vratnicu, jedan pas, “kiflu” kakve se rijetko viđaju, nakon koje je Karim Benzema postigao gol, i iznuđeni jedanaesterac izvan kaznenog prostora. Sklon je i trikovima…

Svjestan nekih nedostataka, pa i pukotina, i Jose Mourinho, koji je bio vrlo miran na press konferenciji, priznao je:

- Ako ćemo ovako igrati, moće se dogoditi da izgubimo nekoliko utakmica. Nadam se da to neće biti u Zagrebu…

Na pitanje Jutarnjeg lista “ima li dobre informacije o hrvatskom prvaku”, Mourinho je vrlo pristojno, bez mrve podcjenjivanja, govorio o prvom suparniku u Ligi prvaka.

- Kao trener idem korak po korak, najprije smo morali odraditi Getafe. Gledao sam obje Dinamove utakmice protiv Malmöa u doigravanju za Ligu pvaka i moram reći da su interesantna momčad. Imam svog čovjeka u Splitu, na utakmici s Hajdukom, noćas će mi se javiti i nakon izvještaja prihvatit ću se posla. Još jednom ću premotati sve snimke.

A na klupi čeka - Kaka

Noć između subote i nedjelje Jose Mourinho je posvetio Dinamu:

- Da, noćas ću se pripremati za utakmicu, iako sam neke detalje već zabilježio. Ali, tu utakmicu moram bolje “odraditi” nego Getafe, jer, na ovoj utakmici su me zadovoljla samo tri boda. Ne volim taj osjećaj kada momčad uđe u utakmicu “lako ćemo”, uz bodove tražim i igru.

Jose Mourinho samo je naizgled bahat, prema izvjestitelju iz Zagreba bio je vrlo benevolentan i ugodan, iako s novinarima nikad ne ulazi u stručne polemike. Ali, stekli smo dojam da je zabrinut zbog pukotina koje su se osjetile u igri Reala.

Kada sam na početku teksta poručio Kruni Jurčiću da vijesti nisu dobre, računao sam na Mourinhovu sustavnost, smisao za detalje, koje će do zagrebačke utakmice izbrusiti. Ne zaboravite, na klupi Reala sjedili su u subotu Kaka i Higuain, brazilski i argentinski reprezentatvci, “gladni” nogometa, golova i boljeg statusa i to je svakako jedan od Mourinhovih aduta. A Cristiano Ronaldo je dimenzija više u svakoj momčadi, pa i u Realu. Duša momčadi, pokretačka snaga, i motor i mozak.

Ovacije 75.000 ljudi

Ne znam kako će to s njim završiti. Treba li reći da je za svoju igru ocijenjen maksimalno ocjenom (3). Samo on i Benzema. Nešto slabije dvojke dobili u Angel di Maria i agilni Marcelo, ostali su igrali - samo dobro. Ipak, dovoljno dobro da bi ih 75.000 gledatelja s Bernabeua ispratilo ovacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:26