NEMILICE TRPA

E, da nam je ljevica Dudua na Euru: 'Ovako mogu još godinama, pa tek su mi 33!

Eduardo da Silva
 Laurence Griffiths / Getty Images

Doprijeti do Eduarda svim modernim tehnologijama izuzetno je teško. Jednostavno, treba pogoditi kad nije u avionu, kad je dostupan.

- U nedjelju navečer smo sletjeli iz Ljviva u Kijev, u utorak smo već na putu za Sevillu. Otamo dolazimo u petak, u subotu ponovno idemo za Ljviv gdje sad gostujemo kod Karpata. Nije lako, doista nije - kazao nam je Eduardo u ponedjeljak, dan poslije derbija s kijevskim Dynamom u kojemu je zabio dva pogotka i bio najzaslužniji za 3:0 pobjedu Šahtara.

Nakon susreta došlo je i do masovnog sukoba igrača, tučnjave.

- Ma, sve je to normalno u derbijima, velike su tenzije, rivalitet Šahtara i Dynama je golem. Možda je ovaj put bilo malo izraženije, jače, međutim, nakon utakmice se sve smirilo. I s Vidom sam se izgrlio i srdačno pozdravio, nema nikakvih repova. On je odličan dečko, srčan, dobri smo si i nema problema izuzev tog rivaliteta dva kluba. Nema se to više što ni previše komentirati, sve naše misli usmjerene su sad prema Sevilli i uzvratu Europske lige.

Tako su mnogi otpisali i Eduarda kad je otišao Brazil. U 31. godini, nakon SP-a, kao da je otišao završiti karijeru. A on se vratio u Europu i zabio ove sezone 17 golova. Najviše od odlaska iz Dinama.

- Nije 17 nego 18! Uzeli su mi jedan, pripisali suigraču... Šalim se, nije važno, zadovoljan sam brojkama, pogotovo što i nemam preveliku minutažu. A to da su me otpisali... Nogomet je nepredvidljiv, ako sam išao u Brazil ne znači da završavam karijeru, bio sam i tamo dobar, vratio sam se u Europu, tko zna možda ću opet u Brazil. Neki će reći “ah, ukrajinska liga sad je slaba, lako mu je...”, uvijek ima takvih. No, ja više gledam optimistično, osjećam se odlično, zdrav sam spreman i zabijam u odličnom klubu.

I trenutačno ne razmišlja o kraju karijere?

- Ne, pa tek su mi 33. Sve ovisi o zdravlju, a što se golova tiče, taj osjećaj ne možeš izgubiti, mogu zabijati još pet godina na vrhunskom nivou. Tako se sad osjećam.

Što će iduće zime kad mu istječe ugovor?

- Ne znam, još, polako. Ima vremena, sad me čeka Sevilla.

A reprezentacija? Stalno ga se negdje provlači...

- Nema smisla to komentirati pa i neću o toj temi!

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 07:08