HAJDUKU 15.000 KUNA

DVA MJESECA IZBAČEN IZ NOGOMETA Medić kažnjen zbog prijetnji sucu, Boban igra protiv Hajduka

Rijeka na račun HNS-a mora uplatiti 5.000, a Hajduk 10.000 budući je na splitskoj utakmici zabilježen i prekid
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Najbolji nogometaš Zagreba Gabrijel Boban ipak će u nedjelju predvoditi svoju momčad u utakmici s Hajdukom. On je u susretu 25. kola isključen protiv Splita ''zbog udaranja protivničkog igrača (Barbarić) glavom u lice''. Tako je barem glavni sudac utakmice Mario Zebec sročio u zapisniku utakmice.

Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević djelomično je usvojio žalbeno očitovanje Zagrebovog igrača, a i TV-snimka je sugerirala kako udaranja nije bilo.

Boban je praktički sankcioniran zbog ''unošenja glavom prema suparničkom igraču'', što se tretira kao pokušaj. Vlajčević je primijenio blaži oblik stegovne mjere i Bobana kaznio novčano, s 4.000 kuna.

U zapisniku spomenute utakmice prijavljen je i djelatnik NK Zagreb Robert Medić poradi prijetnji i uvreda spram drugog pomoćnog suca, Bojana Zobenice.

Medić je kažnjen s dva mjeseca obnašanja svih funkcija u hrvatskom nogometu.

Zbog slabe organizacije utakmice, odnosno korištenja pirotehničkih sredstava na utakmicama Hajduk – Dinamo i Rijeka – Zadar, kažnjeni su klubovi-domaćini. Rijeka na račun HNS-a mora uplatiti 5.000, a Hajduk 10.000 budući je na splitskoj utakmici zabilježen i prekid.

Hajduk je kažnjen i dodatno s 5.000 kuna (kao i Split) zbog pet opomenutih igrača na subotnjoj utakmici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:49