KIKSEVI VELIKANA

DRAMA U ŠPANJOLSKOJ Jesu li igrači Reala umorni i zašto su Messi i Neymar bili na klupi?

Real Madrid je poražen kod Valencije 1-2, dok je Barcelona izgubila od Real Sociedada 0-1

U istom danu poraženi su Real Madrid i Barcelona, to se rijetko događa u španjolskom prvenstvu, pa će nedjelja, 4. siječnja 2015., ostati u pamćenju. Lider prvenstva Real Madrid je poražen kod Valencije 1-2, dok je Barcelona izgubila od Real Sociedada u San Sebastianu 0-1.

Real je ovim porazom prekinuo niz od 22 uzastopne pobjede u svim natjecanjima. No, to ne brine trenera Carla Ancelottija, koji je rekao: "Igrali smo dobro, imali smo šanse i nismo zaslužili poraz. No, on je morao doći, prije ili kasnije. To ne poništava sve ono što smo dosada ostvarili."

Stoper Reala Sergio Ramos ističe da će ih ovaj poraz učiniti još jačim.

"Žao mi je zbog poraza i što je okončan pobjednički niz, ali ovaj poraz učinit će nas jačima".

No, statistika pokazuje da su igrači Reala protiv Valencije imali najmanji trkački učinak ove sezone (98,5 kilometara), ili čak sedam kilometara manje negoli u prethodnoj prvenstvenoj utakmici protiv Almerije koju su dobili sa 4-1. Možda su igrači Reala umorni i potrošeni, a u siječnju ih čeka niz teških susreta. Sve počinje u srijedu prvom utakmicom osmine finala Kupa kralja protiv Atletico Madrida, navode španjolski mediji.



Jordi Alba Own Goal - Real Sociedad 1-0 Barcelona by pewdiepieofficia

Između dva prvenstvena susreta Real je odigrao tri utakmice, na Svjetskom klupskom prvenstvu, 16. i 20. prosinca, pobijedili su Cruz Azul s 4-0 i San Lorenzo 2-0 i osvojili naslov najboljeg kluba na svijetu. Nakon toga morali su se odužiti svom sponzoru "Emirates Airlinesu" te su 30. prosinca u Dubaiju odigrali prijateljsku utakmicu protiv AC Milana, koju su izgubili 2-4.



All Goals - Valencia 2-1 Real Madrid - 04-01-2015 by VideoCopa

Barcelona je izgubila kod Real Sociedada 0-1, a pogodak odluke postigao je Jordi Alba u drugoj minuti utakmice, ali u vlastitu mrežu. Bio je to najbrži autogol u povijesti španjolskog prvenstva. Iako je Real Sociedad pet bodova iznad zone ispadanja, ovo mu je drugi veliki "skalp" ove sezone. Na startu prvenstva su pobijedili Real Madrid s 4-2.

"Izgleda da smo ustali na krivu nogu, ali dugačka je sezona i ima vremena za popravak", kazao je veznjak Barcelone Xavi Hernandez.

No, više od poraza španjolske novinare začudila je početna postava Barce u kojoj nije bilo Lionela Messija i Neymara. Messi je ušao u igru na početku drugog poluvremna, a Neymar u 58. minuti.

"Iza Messija i Neymara su dugačka putovanja i nisam želio riskirati njihove ozljede. Sezonu treba gledati u cjelini i uvijek ću uraditi ono što je najbolje za ekipu", kazao je trener Barcelone Luis Enrique, koji u 25 utakmica ove sezone niti jednom nije krenuo s istom početnom jedanaestoricom.

U njegovu obranu stao je trener Real Sociedada David Moyes: "Velikim klubovima ključno razdoblje sezone je ožujak i travanj, pa ne čudi odluka da odmara svoje najbolje igrače".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:42