NOGOMETNI CIRKUS

DOŽIVOTNI PREDSJEDNIK FIFE Blatter: 'Osjetio sam kako mi poručujete: ‘Molimo te, ostani!’

 AFP

Na Izvršnom odboru Fife koji će se održati 25. i 26. rujna, 78-godišnji predsjednik Sepp Blatter i službeno će potvrditi svoju kandidaturu za peti mandat na čelu Međunarodne nogometne federacije.

Švicarac je svoje namjere otkrio još u lipnju, tijekom Kongresa u Săo Paulu, da bi na konferenciji Soccerex u Manchesteru putem videointervjua još jednom progovorio o “nezavršenoj misiji”.

- Misija, zapravo, nikada ne završava. Moja definitivno nije. Kada sam u Săo Paulu vidio podršku većine, to mi je bio jasan signal što moram učiniti. Osjetio sam taj poziv velike većine nacionalnih saveza koji su mi poručili: ‘Molimo te, budi naš predsjednik i u budućnosti’ - kaže Blatter.

Čelnik Fife od 1998. godine najavio je uoči izbora 2011. da će ovaj mandat biti njegov posljednji, ali u međuvremenu se predomislio.

U odluci ga je učvrstilo uspješno Svjetsko prvenstvo u Brazilu, kao i odustajanje Michela Platinija da mu bude izazivač.

- Radi se o pitanju poštovanja prema nogometnoj obitelji, kojoj moram reći: ‘Da, spreman sam. Bit ću kandidat’ - dodaje Blatter.

Izbori će se održati na Fifinom kongresu u svibnju 2015. godine, a rok za podnošenje kandidatura je siječanj. Zasad se za utrku s Blatterom prijavio samo Jérôme Champagne, bivši zamjenik glavnog tajnika Fife.

S obzirom da je aktualnom predsjedniku podršku izrazilo pet od šest konfederacija - sve osim Uefe - teško je zamisliti kako bi Francuz mogao ugroziti Blattera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:29