BRKLJAČA UPOZORAVA

'Dovođenje pojačanja u Hajduk nije logično!'

Ima zanimljivih igrača, nekih koje smo mi već ranije vidjeli, drugih koje su nam ponudili. No, nema nikakvih konkretnih poteza niti imena, još je rano, kaže Kalinić
Split, 311010.Danas je na Hajdukovom stadionu prvi trening odrzao novi trener Hajduka Goran Vucevic koji se pred novinarima ukazao samo jedan minut.Na fotografiji: Goran Vucevic i Zlatko Vujevic.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todoric / CROPIX

Nakon što je trener Hajduka Goran Vučević po imenovanju istaknuo svoje novogodišnje želje, odnosno da mu vodstvo kluba dovede po jednog desnog bočnog, zadnjeg veznog i napadača, sportski direktor Ivica Kalinić nema mira. Brojni menadžeri, zastupnici i skrbnici igrača prate dnevni tisak pa se nude ne bi li baš oni Vučeviću uslišali želje.

- U prosjeku nam dnevno ponude desetak igrača - smije se Kalinić.

Prijelazni rok tek je počeo, traje do kraja siječnja, pa žurbe nema.

- Ima zanimljivih igrača, nekih koje smo mi već ranije vidjeli, drugih koje su nam ponudili. No, nema nikakvih konkretnih poteza niti imena, još je rano za to. Valja vidjeti hoće li netko od naših igrača otići, koliko ćemo novaca od njegove odštete dobiti kako bismo mogli krenuti u kupovinu - priča nam Kalinić.

Vučevićeva najava Kaliniću je pribavila dosta posla, no nekim igračima iz sadašnjeg kadra Hajduka vjerojatno i glavobolje. Nije njima zasigurno lako pročitati kako trener namjerava dovesti igrača za poziciju koju oni pokrivaju. No, prvotimci Hajduka s kojima smo popričali sigurni su u sebe te neće dopustiti da im bilo tko ugrozi poziciju.

- Ne osjećam zabrinutost zbog toga. Slične stvari događaju se gotovo uoči svakih priprema, no, ja ih iskoristim da uvjerim trenera u moje mogućnosti. Tako ću i ove godine - kaže Mirko Oremuš, koji je dosta utakmica odigrao na poziciji desnog bočnog. Na ruku mu ide i njegova polivalentnost.

- Vučević me pretkraj sezone koristio i na desnom krilu. Znam što on misli o meni, no to me neće uljuljati, nitko ne može kazati da je siguran u prvoj momčadi - ističe Oremuš.

Napadač Duje Čop u prvom dijelu sezone znao je igrati na poziciji lijevog, pa čak i desnog krila, no ipak je najprije bio rezerva raspucanom Vukušiću. Dođe li novi napadač, bit će gužva u vrhu napada.

- Ne bojim se ja nikoga - dao nam je do znanja Čop na početku razgovora. Jer borba za mjesto u sastavu njemu nije ništa novo.

- Uvijek je tako, i tijekom ljetnih priprema bili smo trojica u borbi za jedno mjesto pa sam ipak bio standardan na otvaranju sezone, protiv HSV-a i Dinama u Superkupu, a kasnije sam redovito ulazio s klupe. Ako dođe koji novi igrač, to će mi samo biti motiv više da se izborim za svoje mjesto - objašnjava nam Čop.

Ali najveća je gužva na poziciji zadnjeg veznog. Andriću, Marinu Ljubičiću, Brkljači, Bulkuu i Andrijaševiću to je matična pozicija, a po potrebi mogu je pokriti i Krešo Ljubičić,Trebotić te Režić. No, Vučević ipak želi, kako sam reče, defenzivnog veznog. Iznenadilo je to Marija Brkljaču, učinio nam se malo ogorčen trenerovom izjavom.

- Dovoditi igrača za našu poziciju nema logike. Ionako nas već ima više nego je potrebno u konkurenciji, a znamo da samo dvojica mogu igrati. Tko zna, možda trener zna nešto čega mi nismo svjesni, možda netko odlazi... - pita se Brkljača.

No, ni kod njega, unatoč konkurenciji, neće biti predaje:

- Moje je da šutim i radim, pokažem koliko znam - na kraju će Brkljača.

U Vučevićevim je željama i jedna nelogičnost. Dovođenjem igrača sa strane zatvara zapravo pozicije momcima poniklim u Hajdukovu omladinskom pogonu. Dođe li zadnji vezni, Franko Andrijašević koji je do sada dobivao malo prilika, imat će ih još manje, napadač bi smetao Duji Čopu. A možda bi se u najgoroj situaciji našao Ante Režić. Momak koji je nekad bio kapetan kadeta i juniora Hajduka zapravo je vezni, a tijekom ove sezone uglavnom je igrao na poziciji desnog bočnog. A Vučević želi pojačanja baš na oba mjesta koja on pokriva! No, ostaje nam tek vidjeti hoće li pojačanja, i kojih, uopće biti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:23