LAKA POBJEDA

Dok je Zaprešića, nema brige za Hajduka

Hajduk je rutinski odradio posao i nakon dva proljetna kola ima razliku pogodaka 8-0
Zapresic, 060310.SRC Zapresic, 19. kolo, susret ekipa NK Inter Zapresic i HNK Hajduk Split.Na slici: slavlje igraca Hajduka.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAPREŠIĆ - Kao što to velike momčadi obično rade protiv malih, tako je i Hajduk odradio posao protiv Intera. Zaprešić je ostao ugodno odredište za Hajduk jer niti u 14. utakmici nisu izgubili.

Nakon što su Splićani iz „ničega“ poveli, u nastavku su igrali koliko im je trebalo i nakon sat vremena igre osigurali tri boda. Inter je prikazao nonšarlanciju u obrani, a nedostajalo mu je agresivnosti kada je trebalo napasti Hajdukovu zadnju liniju i središnje vezne igrače. Jednostavnije rečeno, bili su nemoćni. Vratar Hajduka ostao neocijenjen jer je bio bespolsen. Ipak, za precizniju procjenu koliko se Hajduk igrački približio vodećem Dinamu trebat ćemo pričekati ozbiljnijeg suparnika Splićanima.

Autori pobjede su Ivan Strinić i Senijad Ibričić. Nakon što si je Golem u 18. minuti umislio da je nogometni znalac, Strinić ga je spustio na zemlju. Lijevi bočni gostiju lako mu je oduzeo loptu koju je Golem trebao jednostavno izbiti i pogodio suprotnu stranu za 0-1. U 60. minuti sjajna minijatura Anasa Sharbinija koji je nekoliko metara unutar kaznenog prostora na gol-crti Budimiru kroz noge proturio loptu i poslao povratnu za preciznog Ibričića.

Reprezentativac BiH se u završnici potrudio da bude ravnopravan konkurent Striniću za epitet igrača utakmice, ili barem autor najljepšeg poteza, jer je iskosa, skoro s 20 metara, prekrasno prebacio loše postavljenog Mateja Delača. Predstavnik Chelseaja neće biti zadovoljan tom reakcijom, ali Delač je mlad i može još puno toga naučiti.

Bez obzira na lakoću Hajdukove pobjede Stanko Poklepović je cijelo vrijeme nešto upozoravao te se poslije utakmice požalio na grlobolju i novinarima poslao asistenta Joška Španjića: Igrali smo vrlo dobro, posebno u nastavku u kojem smo bili moćniji. Tečnija igra nam je osigurala visoku pobjedu.

Boro Perković osim za izgubljenim bodom žali i što je zbog distorzije zgloba ostao bez kapetana Tomislava Šarića.

- Nakon dobrog otvaranja uslijedila je glupost koju prvoligaški igrači ne bi trebali raditi. Tim pogotkom je utakmica odlučena, a završnih 0-3 je objektivan rezultat.

Početak utakmice kasnio je pet minuta jer je na klupi Hajduka sjedio Cernat koji nije bio upisan u zapasnik. Zbog toga Poklepović nije mogao računati na njega.

'Ti nisi Boris Pandža'

Utakmica u Zaprešiću kasnila je pet-šest minuta zbog bizarnog događaja, piše Slobodna Dalmacija. Naime, sudac utakmice Draženko Kovačić došao je do Hajdukove klupe s pričuvnim igračima, prišao Florinu Cernatu i rekao mu: - Ti nisi Pandža! Pa naravno, u čemu je problem, začudio se Rumunj.

No, problem je u protokolu što je omaškom, propustom, greškom, tko zna kako u zapisnik s utakmice među pričuvama Hajduka s brojem 28 upisan Boris Pandža (koji zbog ozljede nije doputovao na ovo gostovanje) a time je izostao jedan od pričuvnih igrača s lica mjesta, slučaj je htio da to bude baš Cernat.

Pregledavajući uredno i autentičnost protokola sa stvarnim stanjem na licu mjesta Kovačić je uočio grešku. Nemogućnost da se promjeni zapisnik, greška se dogodila i nije bilo pomoći nego se Cernat morao udaljiti s klupe za pričuve. Predstavnici Hajduka na klupi bili su Krešimir Mikulandra i sportski direktor Ivica Kalinić, a sigurno će u Hajduku znati objasniti kako im se to dogodilo. (Slaven Alfirević)

Inter - Hajduk 0-3 (0-1)

Sudac: Draženko Kovačić (Križevci) 6. Pomoćnici: Kučina i Novoselnik. Strijelci: 0-1 Strinić (18), 0-2 Ibričić (60, Anas), 0-3 Ibričić (82). Žuti kartoni: Balić, Golem (Int). Igrač utakmice: Ivan Strinić. Stadion: ŠRC Zaprešić. Gledatelja: 3500.

Inter (4-4-2): Delač 5, Golem 5, Budimir 5, Pecelj 5.5, Balić 5, Živko 5 (od 72. M. Šarić -), Cavrić 5 (od 64. Batarelo 5.5), T. Jonjić 5, T. Šarić 5.5, Gamarra 5 (od 64. Bosec 5.5), Sivonjić 5.

Hajduk (4-4-2): Subašić -, Rubil 6.5, M. Jonjić 6.5, J. Buljat 6.5, Strinić 7.5, Tomasov 7, Andrić 7, Skoko 6.5, Anas 6.5 (od 73. Oremuš -), Ibričić 7.5 (od 90. Ahmad), Vukušić 6 (od 80. M. Ljubičić -).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 20:41