NOVA ČESTITKA

DISCIPLINSKE ODLUKE Hajduk kriv zbog napada na Zdravka Mamića, kazna - 60 tisuća kuna!

Osim napada na Mamića, Hajduk je kažnjen i zbog bengalki, ali i zbog Torcidine koreografije
 Ante Cizmic / CROPIX

Hajduk je kažnjen s čak 60.000 kuna kao organizator nedavnog derbija s Dinamom (22. ožujka)! "Bijelima" se, između ostalog, na teret stavlja i "fizički napad na člana delegacije gostujućega kluba u svečanoj loži". Radi se, naravno, o Zdravku Mamiću, koji nije kažnjen zbog provociranja domaćih navijača i nevelike vlastite krivnje za incident.

Osim napada na Mamića, Hajduk je kažnjen i zbog bengalki, zbog čega se u 78. minuti dogodio i prekid, kao i zbog Torcidine koreografije na početku utakmice, kada je preko cijele sjeverne tribine ispisano "HNS mafijo".

- Zanima me hoće li biti kažnjen i Dinamo budući da su baklje letjele i s tribine Bad Blue Boysa... Samo da podsjetim, mi smo za istu stvar plaćali kazne nakon predzadnje utakmice u Rijeci - rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Inače, prethodno su stigle i kazne za prethodni derbi s Dinamom, onaj u uzvratu četvrtfinala Hrvatskoga kupa, također na Poljudu igran 18. prosinca prošle godine. Kako smo i najavili, Hajduk je za tu utakmicu kažnjen s 40.000 kuna. No, kažnjen je i Dinamo, s 31.000 kuna.

Dva kluba su kažnjena zbog zajedničkoga skandiranja njihovih navijača "ajmo, ajmo, ustaše" i "za dom spremni", što je bila podrška Josipu Šimuniću kojega je zbog uzvika "za dom" FIFA kaznila s deset utakmice zabrane igranja za reprezentaciju.

Osim toga, kazna je izrečena i za nekoliko bengalki koje su Dinamovi navijači bacili u 42. minuti, pa su i za to kažnjena oba kluba (Hajduk kao organizator).

Spomenimo još i da je zbog crvenoga kartona u prošlom kolu na Kantridi kažnjen i Hajdukov kapetan Mario Maloča, jednom utakmicom suspenzije te mora platiti 4000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:29