PREDSTAVLJEN DODO

Dinamo želi Vidu kao zamjenu za Lovrena, Cufre ostaje u klubu

Umjesto 650 tisuća eura po sezoni, Cufre će igrati za 350.000. Papadopoulos nije pristao na nešto slično
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Dinamo u proljeće kreće bez Lovrena, možda s Vidom, a sigurno s Dodom i Leandrom Cufreom. Izvjesno je kako su tijekom zimskog odmora radile telefonske linije s Argentinom, a krajnji epilog je pristanak “gaučosa” na drastično smanjenje ugovora. Samim time i pomilovanje te povratak u momčad. Nešto slično, izgleda, ne pada na pamet Papadopoulosu koji će od utorka dobiti posebnog trenera i raditi odvojeno od prve momčadi.

- Cufre se pokazao kao čovjek koji ima osjećaj za vrijeme i prostor u kojem živimo. Pristao je na gotovo upola manji ugovor - izvijestio je Zoran Mamić koji se vratio na radno mjesto nakon odmora koji je s obitelji proveo na Kronplatzu. Dok Zokija nije bilo u Maksimiru, stariji brat prodao je Dejana Lovrena.

- Tijekom ponedjeljka odradit ćemo i posljednje detalje koji se odnose na ugovor samog igrača i Lovren će u utorak, najkasnije u srijedu, otići u Lyon na liječnički pregled.

Pratnju na putu prema Gerlandu činit će direktor Damir Vrbanović, ne i Zoki.

- Zdravko je na odmoru, netko treba ostati i u Maksimiru.

Pametno, jer netko treba pripaziti da se Vrbanović ne zaigra previše. Kako je Dinamova direktora krenula karta, mogao bi do Mamićeva povratka rasprodati cijelu momčad. Naime, lovorike za Lovrenov transfer pripadaju upravo Vrbanoviću koji je iskoristio poznanstvo s generalnim direktorom Lyona Marinom Facciolijem.

I dok će dvojac sigurno put Francuske, pitanje je hoće li se Domagoj Vida odvažiti na nešto bliži dolazak u Zagreb. Nije tajna da ga u Maksimiru žele vidjeti.

- Ali isključivo u realnim financijskim okvirima - otkrio je Mamić mlađi, dodavši da trener Jurčić i bez Vide ima solidan kadar na raspolaganju.

Pod pojmom “realni financijski okviri” zasigurno ne spada odštetni zahtjev od tri milijuna eura za koji smo čuli da spremaju u Gradskom vrtu. Znaju Slavonci da je Mamić ušao u “perje”, ali sumnjamo da je toliki naivac da istovari baš toliko bogatstvo za Vidu. U svakom slučaju, trebat će puno truda uložiti u šarmiranje Osijekovih čelnika jer je ovih dana ostao bez važnog aduta. Osijek više nije “na aparatima”. Transferom Kneževića izašli su iz “crvenog”. Za razliku od kluba, Vida ima čitavu paletu razloga da dođe u Maksimir.

- Svi znamo što bi za njegovu karijeru značio dolazak u Dinamo. Transfer, reprezentacija... - završio je Zoran Mamić i stavio još koju tonu pritiska na Vidina leđa.

TOP 10 Dinamovih transfera

1. Luka Modrić Tottenham 21

2. Eduardo Arsenal 15

3. Vedran Ćorluka Manchester City 13

4. Dejan Lovren Lyon 8,5

5. Igor Bišćan Liverpool 8,25

6. Boško Balaban Aston Villa 7,8

7. Ognjen Vukojević Dinamo Kijev 6

8. Jerko Leko Dinamo Kijev 5,5

9. Mark Viduka Celtic 5,35

10. Silvio Marić Newcastle 4,55

* u milijunima eura

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:25