TKO JE DRUGA ŠPICA?

Dinamo traži partnera Mandžukiću

Ozljedom Doda, koji se po svemu sudeći neće oporaviti do prve polufinalne kup-utakmice a Hajdukom 24. ožujka, trojica napadača borit će se za položaj uz Mandžukića
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Gužva u kaznenom prostoru nastala dovođenjem Karla Primorca u posljednjim danima siječanjskog prijelaznog roka raščistila se ozljedom Doda u njegovom debiju za Dinamo protiv Sesvećana. Kako se Brazilac od ozljede medijalnog kolateralnog ligamenta (to je onaj s unutarnje strane koljena) neće oporaviti do prve polufinalne kup-utakmice s Hajdukom, 24. ožujka u Maksimiru, a možda niti do uzvratne 7. travnja, otvorila se borba trojice preostalih napadača koje trener ‘plavih’ Kruno Jurčić može spariti s Mandžukićem.

UKLJUČITE SE U RASPRAVU O REGIONALNOJ LIGI

Mandžukić je kalendarsku 2010. otvorio pogotkom za pobjedu u prvoj pripremnoj utakmici sa Zrinjskim u Mostaru, potom je zabio i Hiroshimi, Cluju i Teplicama u Turskoj, da bi se već u prvom proljetnom kolu ‘hat-trickom’ Croatiji iz Sesveta izjednačio na 2. mjestu ovosezonske ljestvice strijelaca 1. HNL, gdje je ispred njega ostao samo klupski mu suigrač Morales. Mandžo je, dakle, prekinuo prvenstveni post koji je trajao od pogotka Varteksu 4. listopada 2009., no i bez toga bi ostao glavni Dinamov napadač. Otvara se, dakle, natječaj za partnera mu u tri prvenstvene utakmice do Hajduka; s Osijekom u Gradskom vrtu, Zadrom u Maksimiru i Slaven Belupom u Koprivnici.

Andrej Kramarić jesenas je postigao šest ligaških pogodaka u 15 nastupa, koliko i Sivonjić koji je uglavnom nastupao na desnom prednjem boku i koji je zimus posuđen Interu. Krama je bio učinkovit i na pripremama, zabio je četiri puta kao i Mandžukić, dijelom slabijim suparnicima poput Čapljine i Grude, ali i jačima poput Cluja i Moskve. Najmlađi napadač iz Jurčićeva kadra (18) zamijenio je ozljeđenog Doda u 29. minuti subotnjeg odgleda sa Sesvećanima, nije baš bio pri udarcu, ali je odlično prodro i asistirao Mandži za 6-0, no to ne znači da će istrčati u Gradskom vrtu, moguće je da će opet biti ‘joker’.

Jurčić je uoči dolaska Sesvećana kazao kako Miroslav Slepička nije u drugom planu, naprotiv, bit će korišten u nadmetanjima u kojima će Dinamu trebati baš takav naglašeni profil napadača-mantinele. Čeh je bio u prvih 11 prije gotovo godinu dana, u Jurčićevu trenerskom debiju na Dinamovoj klupi 8. ožujka 2009. baš u Osijeku, pa je moguće da mu stručni stožer ‘plavih’ i ove subote namijeni ulogu vezivanja Vide, čime bi ostalo više prostora za bijegove Mandžukića, kao i pridodavanja Sammira, Moralesa i Badelja iz drugog plana. Međutim, kada će Kramarić steći iskustvo ako ne baš sada, protiv ‘ Terryja’ Vide?!

Treći napadač koji bi mogao profitirati Dodovom ozljedom je Karlo Primorac, Osječanin koji se tek na rovinjskom dijelu priprema, zahvaljujući sedmodnevnoj odgodi 18. kola, priključio novim suigračima i zbog nedovoljne tjelesne spremnosti nije konkurirao za start sa Sesvećanima, ali u ‘svom’ Gradskom vrtu bi već trebao biti na klupi, možda i ući u završnici, ovisno o potrebi. S Primorcem je Jurčić najavio velike planove, s obzirom da se bivši mladi hrvatski reprezentativac iz Bilićeve “do 21” ere odlično snalazi u igri preko krila, što će Dinamu biti nužno već u 20. kolu kada se u Maksimiru zabunkerira Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 20:41