DOBRA PREDSTAVA

Dinamo slavio u Rovinju, prvijenac Karla Primorca

Jurčićevi puleni počeli su živahno, dopadljivo, sa sastavom koji je najbolji, valjda predodređen za subotnju službenu premijeru sa Sesvetama. Sve je bilo na izvrsnoj razni
 Srećko Niketić / Cropix

Proba Plavih je uspjela premda su uvjeti bili nezahvalni, na mokrom izgaženom travnjaku često su loptu neplanirano zaustavljale hrpe blata. Bio je to veliki dan za Rovinj, državni prvaci dočekani su svečano i prijateljski, određeni ton davale su lokalne mažoretkinje, svakako i desetak bučnih BBB koji su jednom ubacili baklju u polje za igru...

Došao je i slavni pjevač Toni Cetinski, on je skupljačima autograma poručio 'Mogu samo navijači Rovinja i Hajduka!’, ali jasno da se potpisao i pretežitom dijelu dinamovaca.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKE NOVOSTI

Jurčićevi puleni počeli su živahno, dopadljivo, sa sastavom koji je trenutačno najbolji, valjda predodređen za subotnju službenu premijeru sa Sesvetama. Štošta je bilo na izvrsnoj razni, napose pokretljivost i sklonost kombinatorici. Prednjačili su opasni Mandžukić, mobilni Ibanez i pouzdani Cufre. Već u 48. sekundi Morales je na Mandžukićev pas silovitim volejem loptu poslao u desnu vratnicu. Nisu Modri odveć impresionirali Žute, tvrde i čvrste trećeligaše koji su matirani krasnim akcijama.

Za 0:1 zaslužni su dodavač iz desnog kornera Morales i ofenzivni Barbarić koji je pucao nogom, a u velikoj gužvi iz velike blizine na kraju je poentirao spretni Badelj. Vodstvo je povećao Sammir projektilom s desetak metara, desnom nogom u desne rašlje, prethodno su na sceni bili Barbarić, Morales i asistent Ibanez, sve je izgledalo sjajno. Međutim, potom je favorit popustio. Neugodni Barlecaj utekao je Barbariću (raščistio Cufre) i Vrsaljku (promašio Leshededaj), a kad je Kruno zbog konzultacija do klupe pozvao Vrsaljka, koji se nije stigao vratiti na sasvim drugu stranu, opet je Barlecaj zeznuo Barbarića kome nije preostalo drugo nego da ga klepne po petama za zasluženi kazneni udarac; Tomić se prigodom izvođenja poskliznuo, ali ipak je zabio.

Novoselić je posve bespotrebno pokosio Ibaneza, zatim put pak nije zatresao mrežu iz čiste situacije nakon što je Kovač promašio cijelu loptu – stvar je spasio Butina. Prava mala komedija zbila se u 83. minuti: Licardo kratko vraća Deniću, lopte se dokopao Primorac i pošao sam, ali ne puca nego kod suprotne vratnice traži Kramarića, koji ne zabija s tri metra, nemoćan je i Slepička! Ipak, u samom finišu Slepi lijepo upošljava Primorca i to je prvi gol došljaka iz Osijeka za novi klub. Post-festum Krunoslav Jurčić je podvukao:

- Ne volim ovakve utakmce, zadnji dan priprema neposredno prije povratka kući, igrači su u čudnom stanju, nervozni. Inače sam zadovoljan, idemo dalje svjesni kvalitete i snage. Na tako lošem terenu ne smiješ mnogo više ni očekivati. Ne brine poneki propust u defenzivi, to ćemo popraviti.

Jedan od ponajboljih aktera Luiz Ibanez:

- Osjećam da sam u formi, takvi smo svi. Jedva čekamo trku za bodove. Da je igralište bilo bolje, dojam bi bio mnogo pozitivniji.

ROVINJ - DINAMO 1:3

ROVINJ Stadion Valbruna. Gledatelja oko 1.500. Sudac: Radetić (Rovinj)

STRIJELCI: 0:1 - Badelj (14), 0:2 - Sammir (25), 1:2 - Tomić (41 - 11 m), 1:3 - Primorac (90).

ROVINJ: Orbanić, Budicin, Abuselyana, Androšić, Cvolić, Funčić, Matić, Tomić, Barlecaj, Duvnjak, Leshededaj (još su igrali: Denić, Licardo, Novoselić, Veselinović, Gržina, Balentović). Trener: Jurčić

DINAMO: Butina - Vrsaljko, Barbarić, Cufre, Ibanez - Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales - Mandžukić, Dodo (od 63. minute: Butina – Etto, Barbarić, Kovač, Ibanez – Tomečak, Tomić, Antolić – Slepička, Primorac, Kramarić). Trener: Jurčić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:00