VJEČNI DERBI

Dinamo po potvrdu titule, Hajduk želi odgoditi slavlje!

Bilo bi baš uistinu grozno za maksimirsko društvo i Krunu Jurčića da ih Majstori s mora u ogledu koji znači titulu nokautiraju usred metropole. Navijači im to nikad ne bi oprostili...
Zagreb, 240310.Stadion Maksimir.Prva polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Dinama i Hajduka.Na slici: Ivica Vrdoljak i Senijad Ibricic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Utakmica Dinama i Hajduka ne pobuđuje niti približno zanimanje. Ulaznice se slabo prodaju, pred blagajnama nema redova, tu i tamo navrati neko biće koje zanima “derbi svih derbija” hrvatskog nogometa.

Šteta što će Maksimir u subotu, kako sada stvari stoje, zjapiti poluprazan. Zato što se možemo nadati dobrom nogometu. Gotovo smo uvjereni da ćemo vidjeti jednu od boljih ogleda Modrih i Bijelih posljednjih sezona. Zašto smo takvi optimisti? Dinamo protiv Hajduka želi potvrditi naslov prvaka Hrvatske. Bilo bi uistinu grozno za maksimirsko društvo i Jurčića da ih Majstori s mora u ogledu koji znači titulu nokautiraju usred metropole. Navijači im to nikad ne bi oprostili.

Dinamo ima velik motiv kad je u pitanju klub s hrvatskog juga. U posljednjih osam utakmica Hajduk je pet puta pobijedio, dva sudara završena su neodlučeno, a tek jednom je dobio Dinamo. I to u onoj prvoj finalnoj utakmici Kupa prošle godine, kad je Hajduk imao dva igrača manje! To je već splitsko nabijanje kompleksa i iz tog će razloga Dinamo biti “napaljen od bola”, pokušati odigrati najbolju utakmicu sezone.

S druge strane Hajduk dolazi opušten. Njemu je glavna utakmica sezone uzvrat Kupa sa Šibenikom. Takav Hajduk može biti najopasniji, otrov za Dinamo. Poklepovićevo društvo sigurno neće “skinuti gaće”, neće željeti prekinuti seriju u kojoj “napucavaju” Dinamo. Igrat će bez opterećenja, doći će se nadigravati, a kad se igra bez pritiska protiv protivnika koji je pod pritiskom, onda je to prilika za dobitak mnogo veća. A zamislite kakav bi to gušt bio Bijelima da Modrima odgode proslavu titule u Maksimiru?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 20:41