DAVID SRUŠIO GOLIJATA

Dinamo ni u Vinkovcima nije uzeo naslov, Cibalia razbila 'modre'

Dinamo je odigrao ulogu statista u sudaru s Cibalijom i po drugi put propustio osigurati peti naslov prvaka u nizu
 Vlado Kos / Cropix

VINKOVCI - Nadahnutom igrom na stadionu pored Bosuta, Cibalia je pobijedila Dinamo i osujetila namjeru “modrih” da u Vinkovcima i teoretski potvrde naslov prvaka države.

Ruku na srce, Dinamo ničime ove subote nije dokazao da je vrijedan remija koji im je nosio obranu naslova. Igra lidera prvenstva ponovno je bila ispod razine dobrog ukusa. Očito je drugo poluvrijeme protiv Zagreba bila iznimka koja potvrđuje pravilo. Dinamo je u debeloj igračkoj krizi i sada je sasvim izvjesno da su izgledi Krune Jurčića da preživi na klupi “modrih” svedene tek na puku teoriju.

Prvo veće uzbuđenje na utakmici nosilo je potpis Ivana Barabana, napadača koji se u 12. minuti sjurio u kazneni prostor Dinama, ali Butina je bio spretniji i iz tog duela izašao kao pobjednik.

Promatrajući utakmicu u Vinkovcima, neki nogometni laik zasigurno bi zaključio da je zapravo Cibalia momčad koja je trebala slaviti peti uzastopni naslov prvaka države. Nizali su opasne situacije kao na traci, a takav hazarderski pristup urodio je plodom u 40. minuti. Lukačević je probio stranu, a Baraban pronašao Kresingera koji je uz pomoć Badelja lob udarcem smjestio loptu u mrežu za eksploziju veselja na stadionu u Vinkovcima.

Cibalia godinu dana nije poražena na svome stadionu. Posljednji put su pognutih glava otišli put svlačionice upravo protiv Dinama. Sjećamo se infarktne utakmice u kojoj je gost pobijedio sa 4-3, a koju je Jurčić nazvao prekretnicom u borbi za naslov.

Možda se nečem sličnom trener Dinama nadao u poluvremenu, međutim ovaj put Fortuna nije bila njegov saveznik. Iako je Dinamo bio nijansu bolji nego u prvome dijelu, svaka nada u mogući preokret okopnjela je u 70. minuti nakon udarca iz kuta koji je izveo Pavličić. Najbolji u skoku bio je Baraban i glavom matirao Butinu.

Nervoznu utakmicu u Vinkovcima zaključio je kapetan Dinama Igor Bišćan koji je startom na Lukačeviću zaradio crveni karton, izgubio utakmicu s Hajdukom, a možda i stavio “točku na i” nogometne karijere.

Cibalia - Dinamo 2-0 (1-0)

Sudac: Ivan Bebek; pomoćnici: Volf, Kezele (svi Rijeka). Strijelci: 1-0 Kresinger (40.), 2-0 Baraban (70. as. Pavličić.). Žuti kartoni: Lukačević, Milardović, Radotić, Mazalović, Kovač, Vrsaljko, Vrdoljak. Crveni karton: Bišćan (83. neoprezan start). Igrač utakmice: Ivan Baraban. Stadion Cibalia. Gledatelja: 8000

Cibalia: Antolović 6, Radotić 6,5, P. Tomić 6,5, Lučić 6, Paramaković 6,5, Mazalović 6, Milardović 6,5, Lukačević 6 - Pavličić 6,5 (od 90. Bagarić -), Kresinger 7 (od 90. Jurić -), Baraban 7,5 (od 88. Prgomet -)

Dinamo: Butina 5,5, Vrsaljko 6 (od 61. Morales 5), Bišćan 5, Kovač 5,5, Cufre 5, Sammir 5, Vrdoljak 5, Badelj 5,5, Antolić 6 (od 74. Primorac -), Mandžukić 5,5, Dodo 5

Nema Mamića, nema Rolexa

Dinamo je u Vinkovcima pratila jaka delegacija, na čelu s predsjednikom Barišićem. Bio je tu i direktor Vrbanović te nekolicina klupskih dužnosnika. Međutim, put na utakmicu pored Bosuta nije pronašao Zdravko Mamić koji je održao obećanje i ostao u miru Rogaške, gdje sklapa igračku križaljku za iduću sezonu.I nije pogriješio. Njegov bojkot derbija HNL-a rastužio je mnoge Vinkovčane koji pamte posljednju utakmicu, kada je izvršni dopredsjednik razveselio jednog gledatelja novim Rolexom.





'Kasalove bebe' sredile Sarajevo i Zvezdu

KOPER - Zagrijavanje za Kopenhagen, gdje će Dinamovi kadeti sudjelovati na europskom klupskom prvenstvu, počelo je i više nego dobro. Na jakom turniru u Kopru “Kasalove bebe” su pobijedile Sarajevo (1-0) i C. zvezdu (3-2). Posebno je bilo dramatično nadmetanje Dinamovih i Zvezdinih nada...

U prvoj utakmici, pogotkom Nemanića, Dinamo je slavio pobjedu protiv žilavih Sarajlija, ali utakmica sa Zvezdom, bez obzira na to što se radi o kadetima, bila je događaj dana. Počelo je loše za Zagrepčane, Zvezda je povela već u prvoj minuti. No, onda se razigrao Marko Kolar, najbolji igrač na turniru, i s dva pogotka zapečatio utakmicu. Do posljednje minute “modri” su još, pogotkom Halilovića, “podebljali” vodstvo na 3-1, a zvezdaši su tek u posljednjim sekundama uspjeli smanjiti rezultat na prihvatljivih 2-3. Danas će u prvoj polufinalnoj utakmici Dinamo igrati protiv AC Milana, a osim Sarajeva i Zvezde, na turniru još sudjeluju Vasas i Koper.

Dinamo je protiv Zvezde nastupio u sastavu: Miškić, Bartolić, Crnčević, Jedvaj, Šporčić, Dijan, Polić, Halilović, Kolar, Zelenika, Nemanić. (tž)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:35