PRAVAC INOZEMSTVO

'DINAMO? NEMA ŠANSE!' Stipe Perica udijelio 'košaricu' Mamiću

Razloge znamo otac i ja i na tome će ostati, ali o Lokomotivi nismo niti razgovarali - bio je škrt na riječima Perica. Maksimirski kuloari tvrde da je bilo dosta napeto tijekom pregovora
 Jure Mišković/CROPIX

Odbiti ponudu koja ti rješava životnu egzistenciju, nudi berbu trofeja, igračku afirmaciju i izlog u koji gledaju svi europski klubovi koji imalo drže do sebe može veoma hrabar ili veoma lud čovjek.

Na prste jedne ruke dalo bi se izbrojiti one koji su posljednjih godina Zdravku Mamiću rekli “hvala, ali ne hvala!”. Posljednji je bio Mario Maloča koji je poručio da “kapetan Hajduka ne odlazi u Dinamo”, a zamijenio ga je Stipe Perica. Mladi Zadranin, kojeg smo svi smjestili u svlačionicu Krune Jurčića, u utorak se javio i poručio:

- Nema šanse da odem u Dinamo.

Lokomotiva nije razlog

Možda Perica nije nit’ hrabar nit’ lud, već jednostavno mladić koji je u nedjelju navršio 18 godina i puca od samopouzdanja. No, činjenica je da u Stanovima igra za kikiriki. Razlog više da se poziv Dinama ne odbije.

- Razgovarali jesmo, ali nismo se dogovorili - objasnio je Perica.

Na našu konstataciju kako to ne znači da neće još jednom sjesti za stol, Perica je rezolutan:

- U HNL-u mogu igrati samo za Zadar!

Okej, ali gdje je onda puklo, pitamo ga. Nagađalo se da nije sklon opciji posudbe u Lokomotivu.

- Razloge znamo otac i ja i na tome će ostati, ali o Lokomotivi nismo niti razgovarali - bio je škrt na riječima Perica. Maksimirski kuloari tvrde da je bilo dosta napeto tijekom pregovora.

- Gledajte, čuo sam ja tisuću priča pa niti jedna nije istinita. Ako sam vam rekao da Dinamo više nije opcija, onda nema smisla da i dalje jašimo po toj temi - rezolutno će mladi reprezentativac koji je branio boje Hrvatske na SP-u u Turskoj. Zato se i nije pojavio u ponedjeljak na treningu Zadra.

- Malo sam umoran, ali sada idem na stadion pa ćemo vidjeti što i kako dalje - zaključio je Perica koji je očito čvrsto odlučio da ide preko granice. Uostalom, to nam je potvrdio i Reno Sinovčić.

‘Moralna katastrofa’

- Ne znam kakvi su mu planovi, ali izgleda da ide u inozemstvo - otkriva vanjski suradnik Zadra koji ovih dana muku muči s financijama. Zadrani su suspendirani zbog duga lokalnom Dalmatinacu i potraživanja Antonija Ježine.

- Gledajući s pravnog aspekta, u Dalmatincu imaju pravo, ali moralno je to katastrofa. Dali su nam igrača na probu s ciljem da dobiju nadoknadu ako ode u inozemstvo. U međuvremenu se dečko ostavio nogometa, a oni traže 30 tisuća eura - žali se Sinovčić.

Zadrani su poslali sugrađanima prijedlog za nagodbu te očekuju odgovor s kojim bi se skinula suspenzija, dok je s Ježinom je situacija malo drugačija.

- Uplata na njegov račun stigla je minutu nakon 13 sati, a dug smo pretplatili. No, Ježina je već u 13.45 sati podnio zahtjev za raskidom ugovora i otišao. Činjenica je da netko u HNS-u ne zna propise, a dobro je plaćen da radi taj posao - zaključio je Reno Sinovčić, koji je optimist glede premijere HNL-a u kojoj bi Zadar u subotu trebao dočekati Hajduk...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:44