STIŽU PONUDE VELIKANA

DINAMO NA LJETO PRODAJE ALŽIRCA Soudani ide nakon SP-a, cijena između 5 i 7 milijuna eura

Alžirski reprezentativac već sad ima dvije ponude iz Bundeslige te jednu iz Španjolske
 Goran Mehkek / CROPIX

Alžirski reprezentativac El Arabi Hillel Soudani već sad ima dvije ponude iz Bundeslige te jednu iz Španjolske. Izvori ne žele kazati o kojim se klubovima radi, ali tvrde da se radi o vrlo ozbiljnim ponudama. S tim da Svjetsko prvenstvo u Brazilu, na kojem će Soudani sigurno biti starter u svojoj nacionalnoj vrsti, još nije niti počelo. Računa se kako bi Soudani nakon SP-a mogao dobiti još nekoliko boljih i izdašnijih ponuda od ovih koje su sada na stolu.

Iako je nudio mnogo bolje igre prošle jesenas nego ovog proljeća, Soudani je u plavom dresu pokazao da se radi o klasnom nogometašu. Trenutačno je treći strijelac Modrih sa 13 postignutih pogodaka (10 u prvenstvu i 3 u Europi), ispred njega su Fernandes sa 14 pogodaka (9 u prvenstvu, 2 u Kupu, te 3 u Europi), te vjerojatno nedostižni Duje Čop koji je ove sezone protivničke mreže pogodio 23 puta (13 u prvenstvu, 6 u Kupu, 3 u Europi i 1 u Superkupu).

Pitanje je, naravno, hoće li Dinamo željeti prodati Soudanija s obzirom da će na ljeto imati veliki deficit igrača s obzirom na ozljede i moguće odlaske. Ali ukoliko stigne ponuda koja bi zadovoljila klupske apetite, onda je prodaja Alžirca sasvim ozbiljna opcija. Menadžerski izvori tvrde da bi Soudanijeva cijena trenutačno mogla iznositi oko 5 milijuna eura, ali ukoliko dobro zaigra u Brazilu i postigne poneki pogodak, mogla bi narasti čak do 7 milijuna eura. To su, naravno, sve samo pretpostavke, jer znamo da na koncu sve ovisi o ponudi i potražnji na tržištu. Bilo kako bilo, ode li na ljeto ili kasnije, Soudani će po svemu biti najveći Dinamov transfer kad su stranci u pitanju!

Godinama se očekivalo da će najveći transfer biti onaj Sammirov, ali to se nije dogodilo, svi znamo kako je završilo, Sammir je otišao u Getafe bez odštete. Zasad je najveći Dinamov transfer kad se radi o strancima onaj Fatosa Beqiraja! Modri su za njegov angažman u Kinu zaradili milijun eura. Naravno, tu ne računamo transfer Eduarda jer je on otišao u Arsenal kao Hrvat, a uostalom, Dudua nikad nismo niti tretirali kao stranog igrača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:40