KRAJ TRAKAVICE

DINAMO IZGUBIO SPOR Fifa: Murić već od danas ima pravo nastupa za Ajax

Modrima ostaje žalba Sportskom sudu u Lausanni, a Robert se može mirno posvetiti nogometu
 Damir Krajač / CROPIX

Vijest još nije službena, ali dobro upućeni kažu da je donesena: FIFA je presudila da je Robert Murić valjano registriran za Ajax te ovaj 18-godišnji krilni napadač već od danas ima pravo nastupa za slavni nizozemski klub. Dinamu pak, koji je sve ovo vrijeme tvrdio da Murić prije ljeta 2015. godine sigurno neće dobiti zeleno svjetlo za odlazak u Ajax, sada samo ostaje žalba Sportskom sudu u Lausanni, a Robert Murić može se mirno posvetiti nogometu u Ajaxu.

Trakavica oko mladog igrača, koji ima sve predispozicije da izraste u klasnog napadača, počela je proljetos, kada je HNS navodno samoinicijativno (što im je samo trebalo takvo obrazloženje?) prolistao Murićev profesionalni ugovor s Dinamom koji je vrijedio do lipnja ove godine. Komisija za registraciju igrača tada je zapanjeno shvatila da ugovor - koji je bio na snazi više od godine dana - nije valjan jer nije bio parafiran na svim stranama. Zbog toga ga je Komisija poništila, a na snagu je automatski stupio Murićev stipendijski ugovor koji vrijedi do lipnja 2015. godine.

Nakon što je nedavno, očito ne mareći za odluke HNS-a, Ajax potpisao ugovor s Murićem, u Dinamu nisu skrivali začuđenost potezom velikog kluba tvrdeći da nema šanse da se taj transfer realizira do iduće godine, a čak je i Zdravko Mamić prošlog tjedna ustvrdio da Dinamo nikako ne može izgubiti tu parnicu.

Naravno da će, kada vijest bude i službeno potvrđena, biti jako zanimljivo čuti i mišljenje Komisije za registraciju igrača HNS-u, kao i svih ostalih tijela koja su uredno tvrdila da je Murić do ljeta sljedeće godine igrač Dinama. Presuda FIFA-e velik je udarac njihovoj stručnosti, a svakako još više njihovoj neovisnosti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:37