USKORO ODLUKA

Delač: Spreman sam i za Chelsea i za posudbu

Mladi vratar oporavlja se potresa mozga i čeka rasplet klupske sudbine
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Utakmica protiv Škotske (1-0) u Zaprešiću kojom se U-19 reprezentacija Hrvatske kvalificirala na Europsko prvenstvo bilo je prvo ukazivanje u javnosti mladog vratara Mateja Delača nakon što je pet dana prije, protiv Belgije, doživio potres mozga.

- Još sam službeno na mirovanju, ali nisam izdržao. Morao sam doći i vidjeti suigrače s kojima sam od 15. godine u reprezentaciji - rekao nam je Delač, koji je utakmicu pratio iz hlada zapadne tribine stadiona matičnog kluba.

Dobro se sjeća događaja koji ga je izbacio iz momčadi:

- Izišao sam šakama izbiti loptu i nekako sam se sudario s koljenom suparničkog igrača. Dobro me zatresao po licu, zacrnilo mi se pred očima. Srećom, zubi nisu nastradali, samo sam imao posjekotinu na usni.

Okrenemo li sve na šalu, mogli bismo reći da mu je tim potezom sudbina navijestila da će jednog dana sigurno braniti u dresu Chelseaja. Glavu su, ali teže, ozlijeđivali i Čech i Cudicini.

- Ako je to i bio neki znak, nadam se da je ovo moja posljednja takva ozljeda. Moram se još jednom pozvati na sreću jer sam prošao bolje od njih dvojice.

S teme “zdravlje”, prešli smo na “klupsku sezonu”.

- Ne znam još gdje ću braniti, trebao bih saznati sljedeći tjedan.

Najljepše zvuči da već od ovoga ljeta, najkasnije nakon 18. rođendana (20. kolovoza), preseli na Stamford Bridge.

- Cijeli stručni stožer na čelu s Ancelottijem i sportskim direktorom će vijećati i odlučiti. Spreman sam za to da me pozovu k sebi, ali i za odlazak na posudbu. Znam da nemaju određeni klub s kojim usko surađuju. Možda bi me poslali negdje u Englesku, možda u Belgiju ili Nizozemsku jer Englezi često i tamo šalju igrače, ali nije isključeno niti da ostanem u Zaprešiću.

Delač nas uvjerava da mu niti jedna opcija nije nepoželjna, ali su mu se na spomen trajnog prelaska na Stamford Bridge zacaklile oči.

- Dovoljno sam mlad i niti jedna odluka mi neće predstavljati problem. Ako me posude, volio bih u tom drugom klubu biti prvi vratar. Ali ni ostanak u Zaprešiću mi neće teško pasti, niti ću ga smatrati svojim porazom.

Iako je nogometna sezona iza njega, Delač još ne može “mrdnuti” iz Zaprešića. I to ne samo zbog zdravlja.

- Moram i školu završiti. Preostalo mi je još položiti matematiku i završiti maturu. Prije toga nema odmora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:52