TRANSFER NA ISTOK

Dario Zahora za 500.000 eura ponuđen Ćiri

Hoće li se nekadašnji Dinamov golgeter skrasiti u Šangaju?
 Nina Đurđević / Cropix

Miroslav Blažević danas se vraća u Šangaj. U godinu Tigra ulazi s puno neizvjesnosti i “vrlo dobro pripremljenim predsjednikom”, koji je tijekom Ćirine odsutnosti prodao glavnog centarfora, a još prije je otpustio Gorana Mujanovića, uz obrazloženje da je “on na pripremnim utakmicama zabio više golova nego skupi centarfor iz Hrvatske”.

Želi li ostvariti opipljiviji rezultat, Blaževiću treba rasni napadač, nešto bolji od predsjednika-centarfora. Za plaću od milijun dolara godišnje od Ćire se očekuje naslov prvaka, ali sve je to “na dugom štapu”, ako Ćiro ne nabavi pravog ezekutora.

Život na sjeveru

Nada se da ga je našao u negdašnjem napadaču Dinama i slovenskog Interblocka, koji trenutačno zarađuje kruh u norveškom Rosenborgu, ali se nije najbolje snašao jer je udarni tandem napadača u velikoj formi. Dario Zahora odigrao je samo skromnih pet utakmica i rado bi se premjestio na destinaciju, gdje bi njegove neosporne golgeterske mogućnosti došle do izražaja. Menadžeri su ga ponudili Ćiri!

Crna točka u Rosenborgu

Dario Zahora ostao je zapamćen kao nogometaš koji je na jednoj utakmici zabio četiri gola za Dinamo (bilo je to na utakmici s Rijekom), zatim je vrlo uspješno igrao u tri slovenska kluba (Koper, Interblok, Domžale), a potom su ga transferirali u Rosenborg, njegovu najtamniju točku.

Saznali smo da bi Rosenborg raskinuo ugovor sa Zahorom za odštetu od 500.000 eura, što i nije velik novac za predsjednika, koji je za kinesku novu godinu sam sebi darovao privatni zrakoplov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:52