OLA NE DVOJI

Da nam je ostao Lucio, lagano bismo osvojili ‘ovo’

Vjerujemo da će kao drugi strijelac Lige prvaka biti u konkurenciji za najbolju momčad, koja se bira uoči Superkupa
 AP

MADRID - José Mourinho je postao kralj u Madridu i prije formalnog potpisa za kraljevski klub, koji će uslijediti u utorak ili srijedu. I svaka čast Portugalcu kojem je nakon osvajanja svega s Interom jedini izazov Real, ali naš kralj ostaje Ivica Olić.

Napadač Bayerna sezonu je završio kao najbolji u Njemačkoj i drugi u Europi, vjerujemo da će kao drugi strijelac Lige prvaka biti u konkurenciji za najbolju momčad, koja se bira uoči Superkupa, kao i među 50 kandidata za Zlatnu loptu i Fifina igrača godine u prosincu. A ne bismo se iznenadili ni da najbolji sportaš Hrvatske nakon Kostelića ostane Ivica, ali Olić!

Trijumf Olićeva karaktera

Naš se reprezentativac ove sezone potvrdio kao međunarodna klasa, vrijedan igrač kojeg bi poželjeli treneri najvećih klubova i protekla se sezona može nazvati trijumfom karaktera Ivice Olića. Netipične zvijezde koja se iz blatnog Davora, preko Rusije i sjevera Njemačke, zahvaljujući snazi volje i vjeri u svoje mogućnosti, uzdigla do vrhunca za svakog nogometaša, igranja finala na Santiago Bernabéuu.

- Naježio sam se i na treningu u petak kad nije bilo gledatelja, a kad smo istrčali pred prepune tribine, osjećao sam se “strava” - iskreno, u svom stilu, kazao je Olić.

Inter, koji mu je od talijanskih klubova najdraži, osvojio je svoj tek treći naslov europskog prvaka, prvi nakon 45 godina. Bayern još uvijek ima jedan više!

- Došli smo, eto, do samog kraja, a kantu uzeli nismo. Šteta. Imali smo prije njih bolje prilike, a najviše mi je žao drugog poluvremena i odmah na početku one Müllerove prigode za izjednačenje. Ipak, sve čestitke Interu, igrali su fenomenalnu obranu i zasluženo su prvaci Europe.

Olić je ove sezone odigrao 41 utakmicu i zabio 19 golova, sedam iznimno bitnih u Ligi prvaka, osvojio dvostruku njemačku krunu. S obzirom da je u profesionalnom režimu od 16. godine, normalno je da je s nepunih 31 pomalo već veteran.

- Sezonom sam zbilja jako zadovoljan i zaslužio sam odmor. Glava mi je puna nogometa i tijelo istrošeno. Stvarno proteklih godinu dana neću moći zaboraviti.

Van Gaal je bio razočaran

Majstor ne voli izgubiti od šegrta i Van Gaal je bjesnio u svlačionici.

- Bio je jako razočaran. Da smo bar primili gol iz neke njihove akcije, ajde, ali ovako, nakon golmanove ispucane lopte, to se ne smije dogoditi u finalu.

S tribine su se krivcima doimali Demichelis i Van Buyten, kao da ih je impresioniralo ozračje i važnost nadmetanja.

- Ja sam igrao u špici, a iza mene, Müllera, pa i Robbena, skakali su Lucio i Samuel na granici prekršaja. Tako su trebali i naši u defenzivi. No, to je bio dio Mourinhova plana, da nas čekaju. Napasti nas nisu mogli jer bi nam time ostavili puno prostora.

Kasnije, kad smo isključili mikrofon, razočarani Ola je pecnuo svoje šefove:

- Da nam je ostao Lucio, lagano bismo 'ovo' osvojili...

Nezadovoljni Van Gaal na poluvremenu nije dugo ‘peglao’ svoje u svlačionici.

- Rekao nam je da igramo s premalo rizika. Osim Robbena. On je jedini pokušavao.

Ola mu nije zamjerio što je u više navrata predugo čuvao loptu...

- Čujte, normalno je da u igri želiš dobiti loptu u svakoj akciji. Da smo imali Riberyja na lijevoj strani, Robben bi još više mogao doći do izražaja. Ovako su oni mogli trojicu svojih igrača potrošiti na njegovo zaustavljanje. Sebičan? On je ponajbolje krilo Europe, to je njegov način igre.

Odlazim samo ako klub želi

U nadolazećem razdoblju mogli bi se ponovno javiti interesenti za Olićeve usluge s Otoka, tipa Manchester City, koji ima neograničen proračun.

- Ovo mi je prva godina u Bayernu, u Münchenu mi je super, želio bih ostati, ovaj klub je vrh. Dao sam mu ove sezone puno, ali i Bayern je dao meni. Lansirao me u orbitu, doma smo sve osvojili, u Ligi prvaka stali korak do trofeja. Jedino u slučaju da bi me klub želio prodati, razmislio bih o odlasku, ali sam od sebe nikako - poručio je Ola i požurio u hotel k supruzi i sinovima. Bit će opet dana za megdana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:29