NOVA ULOGA

CVITANOVIĆ POSTAO ASISTENT BRANKU IVANKOVIĆU 'Jednog dana želim biti glavni trener Dinama'

Cvita je najbolji strijelac u povijesti Dinama, u 504 odigrane utakmice za modri klub postigao je 304 pogotka. S Dinamom je osvojio četiri prvenstva i tri Kupa
 Branimir Boban Photography

U cijeloj toj priči oko otkaza Kruni Jurčiću i inauguraciji novog trenera Branka Ivankovića, pomalo je u sjeni prošla informacija o jednom novom članu stručnog stožera. Uz Damira Krznara, novi pomoćni trenera Modrih postao je - Igor Cvitanović (43).

Cvita je najbolji strijelac u povijesti Dinama, u 504 odigrane utakmice za modri klub postigao je 304 pogotka. S Dinamom je osvojio četiri prvenstva i tri Kupa, zbog svoga stila igre bio je idol navijača. S trenerskom karijerom počeo se baviti 2009 godine kad je preuzeo pionire maksimirskog kluba, da bi vrlo brzo napredovao do juniora. Odlaskom u prvu momčad juniore je ostavio Krešimiru Gojunu.

Mamić o Ivankoviću: 'Ćire nema, Barića nema... Tko je onda bolji za trenera Dinama?'

- U Dinamovoj školi rade odlični treneri. Nakon što sam izabran za pomoćnika Branku Ivankoviću predložio sam da juniore vodi Dean Klafurić, koji je bio moj pomoćnik dok sam radio s juniorima. Klub se odlučio za Krešu Gojuna koji je također vrsni stručnjak, te su juniori Dinama u pravim rukama - priča Cvitanović.

Naravno da je dolazak u prvu momčad napredak u karijeri mladog trenera.

- U prvi trenutak, kad mi je sportski direktor Zoran Mamić kazao da sam izabran za asistenta Branku Ivankoviću, bio sam pomalo šokiran, nisam to očekivao. Naravno, to je veliki korak u mojoj karijeri, radit ću s iskusnim i vrsnim stručnjakom poput Ivankovića.

Cvita je bio napadač i njegova nogometna trenerska filozofija temelji se upravo na ofenzivnom, napadačkom nogometu. Jedan je od onih trenera koji voli graditi igru, takvih baš i nema previše.

- Uvijek sam bio ofenzivan. U svemu, baš u svemu. Kakav sam u životu, takav sam i u nogometu. Moja trenerska filozofija je dati gol više od protivnika.

Dobro će se uklopiti u Profesorovu viziju, on također voli ofenzivni nogomet, u njegova prva dva mandata Modri su bili napadački angažirani i postizali mnogo pogodaka. “Kontrolirani nogomet”, kako je svoj trenerski stil volio opisivati bivši strateg Modrih Kruno Jurčić s dolaskom Branka Ivankovića, te asistentskim parom Krznar - Cvitanović odlazi u modri arhiv.

Cvitanović kaže da su ga svi dečki iz svlačionice sjajno primili.

- Često sam i prije dolazio na treninge prve momčadi. Dobro poznajem dečke u svlačionici te sam siguran da će naša suradnja biti izvrsna.

Naravno, ostati pomoćni trener nije konačna ambicija najboljeg strijelca u klupskoj povijesti.

- Jasno da je moja ambicija biti glavni trener Dinama! Onog trenutka kad sam se odlučio za trenerski posao, imao sam želju da jednog dana budem prvi trener seniorske momčadi.

Logično, ne samo Dinamove. Cvitanoviću će se sigurno tijekom karijere otvarati razna vrata. U plavom klubu ga jako cijene, o njegovu radu u nogometnoj školi možete čuti samo rečenice obložene šećerom. Zato je i promoviran u seniorsku momčad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:37