DESETKOVANI AZZURRI

CONTE PRIJETI VATRENIMA 'Dolazimo odigrati veliku utakmicu. Mi se moramo kvalificirati na Euro'

- Hrvatska je vrlo snažna reprezentacija, pokazala je to i na San Siru, no mi se moramo kvalificirati na Euro i spremamo se odigrati veliku utakmicu.
 getty images

Nakon silnih problema i izostanaka bit će zanimljivo vidjeti kako će talijanski izbornik Antonio Conte posložiti obranu za petak. U odnosu na posljednju kvalifikacijsku utakmicu s Bugarskom, u kadru nema čak petorice koji su tada bili pozvani. Uz Barzaglija i Chiellinija, nema ni Abatea, Antonellija i Santona. Ne ozlijedi li se i on, zabetonirano mjesto u udarnoj postavi ima Leonardo Bonucci. Igrao bi stoper Juventusa i da su svi ostali zdravi. Još su četvorica stopera u kadru Contea; Ranocchia iz Intera, Astori iz Rome, Moretti iz Torina i Acerbi iz Sassuola, kojeg je Conte pozvao naknadno. Dvojica od njih morat će na travnjak uz Bonuccija, ostane li Conte na svojih klasičnih 3-5-2.

- Krećemo od čvrstog temelja koji je 3-5-2. Zadnjih dana radili smo vrlo naporno na nekoliko sustava igre, koji bi nam mogli biti od koristi u budućnosti, nevezano za formaciju koju ću odabrati za petak i Hrvatsku. Želim isprobati El Shaarawyja, kao i druge igrače. Sustav 4-3-3 je idealan za Candrevu, ali moram u obzir uzeti i Insignea. Mi moramo imati sposobnost biti nepredvidivi, imati alternativu - naglasio je Conte i pohvalio sljedećeg suparnika:

- Hrvatska je vrlo snažna reprezentacija, pokazala je to i na San Siru, no mi se moramo kvalificirati na Euro i spremamo se odigrati veliku utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:28