NOVI TRENER SLOBODE

ĆIRO BLAŽEVIĆ O MAMIĆU 'On je dečko bez ikakvih kvalifikacija iza kojeg stoji svemoćni brat'

Nitko nas neće zaustaviti, pregazit ćemo konkurenciju kao plitki potok, ispalio je Ćiro BH-novinarima
 Goran Mehkek/CROPIX

Tuzlu je nekoliko dana držala nada, a jučer je sve preinačeno u euforiju kad je Azmir Husić, predsjednik Slobode, trećeplasirane momčadi Prve lige, javio da je sve usuglašeno s Miroslavom Blaževićem koji crveno-crne preuzima na šest mjeseci s realnom opcijom da se suradnja produži, pogotovo ako Sloboda postane prvak i novi član Premijer lige.

- Naravno da nas nitko neće zaustaviti, pregazit ćemo konkurenciju kao plitki potok! – ispalio je Ćiro BH-novinarima.

“Treneru svih trenera” mobiteli su dugo bili isključeni, no sinoć se oglasio i rado obznanio što ga je motiviralo na aktualni potez:

- Zvali su me i u moj Travnik, koji je premijerligaš. Međutim, Sloboda se javila prva i nisam je mogao, htio ni smio izigrati.

Koliko je na to utjecao mladi gazda Husić, biznismen koji u Americi ima “ergelu” kamiona i vrlo je uspješan u transportnoj djelatnosti?

- Mnogo, presudno! Čovjek me oduševio pogledom i ambicijom. Grad ga slijedi, posrijedi je homogena sredina i sad je sve na meni. Moram se pokazati u pravom svjetlu i tom klubu vratiti slavu kakvu je imao u yu-ligi, kad je Tušanj bio neosvojiv!

Novi šef starta 17. siječnja. Kamo će na pripreme?

- U Istru, najvjerojatnije u Poreč.

Prvenstvo se nastavlja 2. ožujka, Tuzlaci gostuju u Livnu kod Troglava.

- Činjenica je da Jedinstvo Bihać bježi pet bodova, a Bratstvo Gračenica jedan, nama je za petama Rudar Kakanj. Neće biti lako, ali uvjeren sam da prolazimo.

Na žalost, u Premijer ligu ide samo prvoplasirani, na drugog novaka pravo ima liga Republike Srpske…

Iz Bihaća su otišli i Ivan Katalinić i Ahmad Sharbini, za Ćiru to nije loša vijest:

- Drago mi je što se vraćam u Bosnu, u kojoj su Robert Jarni, Ante Miše i Branko Karačić. Možda dođe i Branko Ivanković, za koga u Hrvatskoj nema posla. Ima za Zorana Mamića, dečka bez ikakvih kvalifikacija iza kojeg stoji samo svemoćni brat…

“Tata” ne odustaje od omiljene teme. Onda se pak punim entuzijazmom okreće Tuzli koja ga dočekuje sloganom “Jedan grad, jedna ljubav”. Dakako da su na nogama i pripadnici navijačke skupine Fukare koji ga već tretiraju spasiteljem!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:36